V seriálu Slunečná Eva Holubová ztvárnila svéráznou sekretářku Hanu Schwartzmüllerovou, bez níž by se neobešel chod firmy zámožného podnikatele Johna Linharta staršího v podání charizmatického slovenského herce Maroše Kramára, kterou vede jeho syn Janek (Marek Lambora).

Asistentka Hana má na krku nejen věci spojené se společností, ale též se stará o oba své šéfy, zvlášť o Janka, protože jeho otec není zrovna příkladným rodičem. Do latě musí dávat i Johna, jelikož jeho záliba v mladých ženách občas přináší problematické nebo i pikantní situace.

Debutovala rovnou třemi rolemi

Jedna z největších hvězd české kinematografie se proslavila účinkováním na avantgardní scéně divadla Sklep. Na filmového plátně Holubová debutovala roku 1981, to hned třemi rolemi (ve filmech Kopretiny pro zámeckou paní, Skleněný dům a To můj Láďa...).

Mezi její nejznámější postavy bezpochyby patří učitelka Eva v Pelíčcích, Alena Márová v Pupendu nebo lékařka Eliška v komediích Hodinový manžela a Manžel na hodinu.

Českého lva má za Ene bene 

Eva Holubová je držitelkou Českého lva za ztvárnění Květy Laskoňové, předsedkyně volební komise, v tragikomedii Alice Nellis Ene bene. Nominace na křišťálovou sošku za role v Knoflíkářích, Pelíškách, Skřítkovi a Účastnících zájezdu se jí proměnit nepodařilo.

Fotogalerie
21 fotografií