„Pomoc přivolali známí surfaře, když viděli, že má na rozbouřené hladině potíže. Spadla mu plachta a vítr ho ležícího na prkně unášel od břehu,“ řekl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Na místo vyjela posádka profesionálních hasičů z Havířova a také místní dobrovolní hasiči. Kvůli vysokým vlnám bylo seniora uprostřed vlnobití velmi obtížné sledovat i hasičským dalekohledem.

Bezvládně ležel na prkně

„Muž se za silného větru dostal do situace, kdy byl zřejmě unaven a podchlazen a silný vítr jej již bez plachty unášel po vodě na windsurfingové desce, na níž jen nečinně ležel,“ popsal Petr Kůdela.

Na přehradě dul velmi silný vítr, který nešťastníka unášel k hrázi. „Muži se podařilo dostat do blízkosti záchytné hráze, kam vyrazili dobrovolní hasiči. Nakonec nebylo ani nutné použít člun spuštěný na vodu. Podchlazený muž byl po doražení k břehu při vědomí a schopný pohybu,“ dodal Kůdela.

Muže na místě vyšetřila posádka záchranářů. „Pacient byl podchlazený, ale jinak neměl žádné potíže, jeho převoz do nemocnice nebyl nutný,“ řekl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

VIDEO: Dramatické video: Hasiči z Kraslic zachraňovali dělníka, který zkolaboval v hlubokém výkopu.