Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Při pádu shnilé dřevěné terasy se zranilo 16 dětí: Policie obvinila muže z obecného ohrožení

Při pádu terasy se zranilo 16 dětí: Padlo obvinění!
Při pádu terasy se zranilo 16 dětí: Padlo obvinění!  (Autor: reprofoto FTV Prima)
Autor: VaB - 
13. března 2020
11:48

Šestnáct dětí padalo z výšky tří metrů! Prohnilá terasa nevydržela nápor školáků a zbortila se. Policie obvinila muže ze Strakonicka z obecného ohrožení.

Panika, strach a křik. Nějak tak vypadala situace z loňského července, kdy se pod dětmi propadla ztrouchnivělá terasa. K neštěstí došlo podle serveru Novinky.cz v hotelu Pila v Sedlici. Tam právě probíhala výstava hudebních nástrojů. „Nezletilé zraněné děti ošetřili zdravotníci a převezli je do nemocnic v Jihočeském kraji. Dle prvotních informací děti neutrpěly vážná zranění,“ uvedla tehdy policejní mluvčí Jaromíra Nováková. 

Pod dětmi se prolomily trámy a prkna terasy. Velkým štěstím bylo, že přímo pod terasou bylo zaparkované osobní auto, které dopad zmírnilo. I tak děti padaly z výšky tří metrů.

Policie na začátku března zahájila trestní stíhání třiatřicetiletého muže ze Strakonicka, a to ze spáchání přečinu obecného ohrožení z nedbalosti. „Měl se ho dopustit tím, že nebyla zajištěna řádná kontrola technického stavu dřevěné terasy. Následkem hniloby dřevěné terasy došlo k jejímu pádu, přičemž bylo zraněno 16 nezletilých dětí," uvedla pro denik.cz Jaromíra Nováková. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání