Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dívka (17) si léta šetřila na výplň rtů: Otec byl proti, matka ji zaplatila

O estetické operaci rtů neřekla otci dítěte – tomu se to nelíbilo. (Ilustrační foto)
O estetické operaci rtů neřekla otci dítěte – tomu se to nelíbilo. (Ilustrační foto)  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ran - 
23. března 2020
22:56

Dívka z jednoho menšího britského města se ve škole často potýkala s ústrky od spolužáků. Důvodem byly její úzké rty, které zdědila po otci. Když jí bylo deset let, rozhodla se, že si našetří na estetickou operaci, při níž by jí chirurgicky rty vyplnili. Trvalo to dlouhých sedm let. Když se o jejím úsilí dozvěděla její máma, operaci jí okamžitě zaplatila! Neřekla o tom ale dceřině otci a ten se rozčílil. Teď chce zabránit tomu, aby dceru dál vídala!  

Dívka byla ve svém předsevzetí pevná, i když o něm nikdy nikomu neříkala. Nešetrné chování spolužáků ale její citlivou duši zraňovalo příliš na to, aby se s psychickou šikanou ve třídě byla schopná vyrovnat. Peníze si vydržela ukládat dlouhých sedm let, až téměř do své plnoletosti. Věřila, že jednou si svůj sen přece jen splní.  

Vlastní mámu vídala jen někdy

Od útlého dětství vyrůstala v rodině svého otce a nevlastní matky. Mnoho času ovšem trávila i se svojí vlastní matkou, s níž si jsou stále velmi blízké a udržují spolu pevný vztah. Protože máma musí kvůli svému zaměstnání velmi často cestovat, domluvili se s bývalým manželem, že vždy když se vrátí z cest domů, bude dceru dostávat na několik týdnů za sebou.  

Právě při jedné z jejich vzácných společných chvil již dívka nevydržela své největší přání dále tutlat a matce se s plánem svěřila. Ta později o záležitosti zveřejnila post na sociální síti Reddit, kde píše: „Měli jsme spolu otevřený rozhovor a já se rozhodla dceru podpořit, jít do toho a celou operaci jí zaplatit. Bylo mi jasné, že dříve nebo později by si to stejně nechala udělat, proto jsem se alespoň postarala o to, aby se dostala do rukou kvalitním doktorům“.

Výsledek nadchl skoro všechny

Matka vzala peníze, na něž by dcera z kapesného šetřila ještě hodně dlouho, vyplnila potřebné dokumenty a doprovodila svého potomka k plastickému chirurgovi. „Z výsledku je naprosto nadšená! Ta relativně malá operace jí skutečně tvář zharmonizovala,“ napsala dále matka. Kolik času nyní tráví dcera před zrcadlem, ve svém příspěvku neuvedla, za dané situace je ale pochopitelné, když se nyní dospívající dívka bude prohlížet často, dlouze a ráda. Tedy určitě alespoň nějaký čas…

S negativními konsekvencemi se po zákroku musela spíše potýkat její matka. Jakmile totiž otec při přebírání dcery spatřil zásah na dívčině tváři, vypěnil a bývalé ženě drsně vyčetl, že dceři operaci zafinancovala. „Křičel na nás na obě, proč jsme to udělaly, že prý jsem jí znetvořila obličej,“ popsala dál matka. Bývalému muži se následně omluvila za to, že jednala za jeho zády. S rozhodností nicméně dodala, že i tak si stojí dál za svým a zopakovala poměrně pádný argument, že takto alespoň bylo zajištěno, že se dospívající dívce dostalo kvalitní péče.

Následovala razantní odplata

Otec neváhal a novinu o úpravě rtů rozšířil dál mezi své příbuzné. Odtud se na matku za plastickou operaci sesypaly další slovní útoky s odkazem na její velkou nezodpovědnost. Otce celá událost natolik „namíchla“, že dokonce plánoval ještě zkrátit čas, po který se spolu matka s dcerou mohou stýkat. K tomu však zatím nedošlo.

Po vyhrocené reakci následně starší z obou žen celou věc „postovala“ na zmíněné sociální síti a nechala čtenáře své počínání posoudit. Mnoho pisatelů nicméně v příspěvcích opakuje otcův názor o „zohyzdění“, mnozí matku kritizují za to, že s bývalým manželem věc předem neprobrala. Jiní se zase podivují tomu, že je pro ně obě plnost rtů větší prioritou než třeba vzdělání či jiné oblasti, které také vyžadují nemalé finanční „injekce“, a plísní ji za špatný příklad, který dívce dává. Našlo se nakonec ale i nemálo těch, kteří měli pro matčin postup pochopení a podpořili ji v jejím rozhodnutí.

Zobrazit celou diskusi