Jedno z posledních setkání Ringa s Gottem prý proběhlo několik měsíců před zpěvákovou smrtí, když byl Čech pozván na Bertramku, aby kamarádovi přispěl do jeho chystané knihy.

Ivanka udělala kafe, seděli jsme, oni psali knihu s Gottem dohromady. Tak jsem vydoloval z paměti několik zajímavých historek s Karlem, kterých mám neurekom, jak by řekli Slováci. A tak si je natočili. Karel byl hrozně milej, ale bylo na něm vidět, jak je na tom hrozně špatně.

Říkal: „Ringo, já tě skoro nevidím, vidím jen obrys, skoro tě neslyším,“ vzpomíná Čech. Umělec zároveň složil poklonu Gottově manželce Ivaně. „Seděli jsme tam smutně dva celoživotní kamarádi. Ivanka kolem něj tančila, tak jsem si říkal, že měl Karel velký štěstí s Ivanou.“

„Nejenže to byla nádherná ženská, ona pořád je, kterou jsme mu všichni záviděli, ale má s ní dvě krásný holky, pořád se o něj tak starala. Musím říct, že Karel nakoupil velikou kvalitu,“ říká Ringo.

A plánovali ještě další setkání. „Tři neděle po narozeninách mi volali z auta, Karel a Ivanka, odněkud se vraceli, mají někde chalupu. Měli velmi dobrou náladu, smáli se a Karel říká: ‚Prosím tě, zastav se, my bysme tě chtěli s Ivanou vidět, zastav se na kafe.‘ Tak jsem říkal: ‚Jasně, Karlušo, to víš, že jo.‘ Potěšilo mě to. ‚Jakmile bude časová mezera, zavolejte, sednu do auta a jedu za váma.‘ Ale už jsem nejel. Karel umřel,“ smutní umělec.

„Když napíšu, že mě to vzalo, to je málo. S Karlem umřelo celý moje století. Vůbec celý minulý století umřelo s Karlem Gottem. Byla to persona, která reprezentovala, tak jako ve světě Beatles, tak u nás Karel. Byl jsem moc smutnej, moc. Odmítal jsem jakýkoliv poznámky, novináři volali, všichni, televize, internetoví, neřekl jsem jediný slovo. Odmítal jsem to komentovat, byl jsem tak smutnej a přišlo mi to nevhodný. Ani na pohřeb jsem nešel. Karel umřel, ale to už není o Karlovi. Možná řeknete, je to poslední pocta, ale tu já mu vzdávám furt. Co bych k tomu řekl? Je to konec, bez Karla to nepůjde,“ myslí si Ringo Čech.

„Přijde jinej Gott, novej, mladej, ale už to nebude Gott. A pochybuju, že se mu povede to, co se povedlo Božskýmu Karlovi! Kdybych byl vtipnej, tak bych řekl: ‚Karle, řekni Luciferovi, že brzy přijdeme my rockeři za tebou, ale myslím, že za to, co pro všechny udělal, tu radost, to potěšení, jaký rozdával, za to přijde do nebe. Karle, ať máš v nebi doložku nejvyšších výhod, protože i tam budeš VIP!‘ “ rozloučil se Ringo s kamarádem alespoň přes svůj web.

CELÝ ZÁZNAM: Zádušní mše za Karla Gotta (†80): Obřad plný slz hvězd

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Zádušní mše za Karla Gotta (†80): Obřad plný slz hvězd Česká televize

VIDEO: Ivana doprovodila Gotta až do krematoria: Poslední sbohem na dvorku

Video
Video se připravuje ...

Ivana doprovodila Gotta až do krematoria: Poslední sbohem na dvorku Aleš Brunclík

Fotogalerie
68 fotografií