Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zfetovaný Roman (37) drtil autem důchodce v podchodu: Soud mu potvrdil trest jako za vraždu

Autor: ČTK - 
12. března 2020
12:13

Za několikanásobný pokus o vraždu si sedmatřicetiletý Roman Šupa definitivně odpyká ve vězení 15 let. Trest uložený zlínským soudem mu potvrdil olomoucký vrchní soud. Na útěku před policií opakovaně přejel seniora, málem přejel ženu s batoletem a najížděl na policisty.

Případ se stal předloni v červenci. Šupa podle obžaloby během jízdy po Uherském Hradišti nedal nejprve přednost policejní hlídce, vzápětí nereagoval na jejich výzvu k zastavení a začal ujíždět až stokilometrovou rychlostí po městě. Skončil však ve slepé ulici ústící do úzkého podchodu pro pěší.

Dvakrát přejel seniora, žena s batoletem prchala

V úmyslu ujet policistům do něj vjel, v té době se v něm však nacházeli čtyři lidé včetně dvouleté holčičky. Zachytil přitom seniora (84) s kolem a při couvání ho dvakrát přejel. Dalším dvěma ženám, z nichž jedna měla v náručí batole, se podařilo z podchodu utéct. Senior utrpěl zlomeniny žeber a poranění hlavy, léčil se dva měsíce. Na místě zůstal zničený kočárek.

Autem s varnou najížděl na policisty

Souzen byl Šupa i za najetí na policisty, kteří ho během pátrání zaregistrovali při jízdě mezi Hlukem a Ostrožskou Lhotou. Hlídka ho začala pronásledovat, muž opětovně ujížděl a vjel do sadů. Muž se pak rozjel proti zasahujícím policistům, kterým se na poslední chvíli podařilo uskočit. Šupa se hájil tím, že nešlo o velkou rychlost a policisté měli prostor.

Ve vozidle měl navíc varnu, souzen je proto také za výrobu a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu. Policistům se ho podařilo zadržet až po několika výstřelech a použití dalších donucovacích prostředků. Najíždění na policisty odvolací soud překvalifikoval z pokusu o vraždu na násilí proti úřední osobě spáchaného se zbraní.

 

 

 

 

HledacPravdy ( 13. března 2020 16:57 )

Člověk aby neběhal mezi autama jde podchodem a feťák ho přejede..

sacred10 ( 12. března 2020 15:56 )

Dejte na něm testovat koronavirus,ať se zjistí co tořesně dělá,když se to neléčí.Nepodávat mu žádný léky a nechat ho pojít sráč-e.Alespoń k něčemu by mohl být užitečný!

offline ( 12. března 2020 14:59 )

Doufejme že ho brzy najdou s prostěradlem kolem krku na klice u okna. Tohle by už nemělo vylézt.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání