Nehoda se stala v noci ze středy na čtvrtek kolem půl jedné ráno. „Řidič dodávky Fiat Ducato jel od Slavkova na Bučovice a přejel u obce Marefy do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucí mazdou,“ uvedla mluvčí policie Alice Musilová.

Posádka osobáku dopadla strašně

Řidič mazdy byl na místě mrtvý. O životy ostatních lidí bojovali záchranáři s vynaložením všech sil. „Jedna žena bohužel zemřela při resuscitaci, další dvě utrpěly těžká zranění a jedna středně těžká zranění,“ upřesnila mluvčí záchranky Michaela Bothová.

Podle informace policie byl zřejmě příčinou nehody mikrospánek řidiče dodávky, který utrpěl lehké zranění. Muž, který přijížděl ze zahraničí, měl ale i zvýšenou teplotu. Byl proto podroben testu na koronavirus.

Záchranáři žili v nejistotě

Hasiči i zdravotníci po zásahu s napětím čekali, jak dopadnou testy u řidiče dodávky. „Nejeli jsme tam s informací, že by na místě mohl být koronavirus. Místo zásahu jsme pak dezinfikovali, stejně jako použitou techniku a zasahující,“ uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

„Projevy koronaviru, které se staly indikací pro testování muže, se staly až po samotném zákroku. Čekali jsme proto netrpělivě na výsledek testů,“ dodala Bothová.

Uklidnění přišlo až v pátek odpoledne. „Výsledek testu u řidiče dopadl negativně," ujistila vedoucí protiepidemického odboru jihomoravské hygienické stanice Renata Ciupek.

Alkohol policisté nezjistili u žádného z účastníků nehody. Silnice I/50 byla mezi Slavkovem a Bučovicemi zavřena až do 10 hodin dopoledne.

VIDEO: Těžce zraněné přepravuje jihomoravská záchranka nejčastěji do FN Brno.