„Nechápu ten postoj, který mě občas obklopí. Nechápu ten stesk nás, co pracujeme na akcích, co mizí… Stesk schovaný leckdy s politickým statutem. A dožrání se z vlastního nevýdělku. Takhle to prostě je,“ napsal jak na facebook, tak i na instagram Libor Bouček. I když známý moderátor a nově také tvář zpravodajského projektu CNN Prima News principála Divadla Na Jezerce konkrétně nejmenoval, nebylo pochyb o tom, na koho svým statusem mířil.

Jan Hrušínský se totiž rozohnil nad postojem premiéra Andreje Babiše (65) a plošný zákaz všech filmových, divadelních, náboženských, sportovních, tanečních a jakýchkoliv jiných shromáždění nebo výstav označil za konspiraci za účelem destrukce jeho divadla. „LIKVIDACE Divadla Na Jezerce! Likvidace všech nepohodlných. Likvidace malých firem. Kvůli 38 nemocným lidem s příznaky lehké chřipky zákaz divadelních představení. I v tak malých divadlech, jako je Divadlo Na Jezerce, kam jsme zakoupili a kde používáme dezinfekci a kde dodržujeme všechny hygienické zásady. O kompenzaci milionových ztrát ani slovo. Evidentně kompenzovány nebudou,“ běsnil.

Oproti němu Bouček zastává zcela střízlivý názor. Rozhodnutí politiků kvituje. „Není to žádná hysterie, ale adekvátní postup vzhledem k situaci. Všichni teď počítáme ztráty, bez výjimky,“ zdůraznil. „Myslím, že turbulentnost celé události, nedůslednost mnohých z nás a lehkomyslnost nás mohou dohnat. Mortalita je vysoká. Není to chřipka. A čísla dnes, zítra a do konce týdne toho budou důkazem. Nepanikařme, zachovejme chladnou hlavu. A akcentujme (zdůrazňujme, pozn. red.) rozum. Mysleme na naše nejbližší, starší. A buďme opatrní. A přijímejme věci, které neovlivníme, jako fakt. Jsme teprve na začátku…“ dodal poněkud pochmurně Bouček, jenž v létě loňského roku již potřetí vstoupil do svazku manželského.

Boučkova slova se strefila přímo do černého. Na rozdíl od mnoha jiných celebrit, které na internetu otevřeně brečí, že po dobu čtrnáctidenních „chřipkových prázdnin“ je čeká bídná smrt hladem, tohle byl pro mnohé konečně smysluplný názor. A souhlasily s ním i jiné celebrity, například zpěvák Richard Krajčo (42). „To jsi snad první, Liborku, od koho dnes čtu takovou věc. Je fajn vědět, že nejsem sám, kdo to tak vnímá. Dííííky za to,“ napsal mu krátce po uveřejnění tohoto statusu frontman kapely Kryštof. Toho totiž koronavirus nijak neleká, a aby své příznivce potěšil, nachystal pro ně i se zbytkem hudební skupiny online koncert, tedy živé vysílání na facebooku. Podobný krok chystá mimochodem i zpěvačka Lucie Bílá (53).

VIDEO: Manželé Boučkovi na plese: Tancovali jsme spolu jen jednou v životě

Video
Video se připravuje ...

Manželé Boučkovi na plese: Tancovali jsme spolu jen jednou v životě Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Fotogalerie
42 fotografií