Eilish (vlastním jménem Billie Eilish Pirate Baird O’Connellová) nikdy nepatřila k provokatérkám, pokud se za provokaci nepočítá oblečení velikosti XXXL. To však nosí záměrně, nelíbí se jí, že se ženy hodnotí podle těla namísto talentu. Nové generaci nechtěně nastolila zcela nový trend pytlovitých hadrů, kterými společně se zpěvačkou bojují proti předsudkům. Boj je to ale lítý a prozatím bez vítězů.

Na zahájení turné Where do We Go? 9. března v Miami na Floridě fanoušky šokovala nečekaným zpestřením – ve svůdném leč svědomitém videu se přímo před nimi začala obnažovat.

„Opravdu mě znáte? Máte názory na mé názory, hudbu, oblečení, na mé tělo,“ začala několikanásobná držitelka Grammy svůj strašidelný monolog a fanoušci sledovali, jak pomalu sundává černé tílko.

„Chcete, abych byla potichu? Copak vás provokují moje ramena? Moje hruď? Břicho? Nebo mé boky?“ šeptá divákům. Ti nad sebe vztyčili telefony a dramatické odhalení zpěvaččina poprsí si filmovali.

„Pokud nosím pohodlné oblečení, nejsem žena. Pokud ze sebe shodím vrstvy, jsem děvka. Přestože jste nikdy neviděli mé tělo, soudíte ho a soudíte i mě. Proč?“ Na konci videa se Eilish, pouze v podprsence, ponořila do černé tekutiny. Jakmile krátký film skončil, vypukl hromový potlesk a Billie rozjela svou hitovku All the Good Girls Go to Hell.

VIDEO: Billie Eilish v Praze, 20. srpna 2019.

Video
Video se připravuje ...

Billie Eilish v Praze, 20. srpna 2019 Kateřina Harakalová

Fotogalerie
93 fotografií