Meghan Markleová, která nechala malého synka Archieho (10 měsíců) v Kanadě a ve Velké Británii se připojila k princi Harrymu, aby doslova a do písmene ruku v ruce „odsloužili“ poslední společenské povinnosti, s nimiž se vázaly jejich královské tituly, si svou slávu vychutnává. A je to vidět. Vynáší ty nejdražší róby od nejznámějších módních návrhářů, vždy je dokonale nalíčená, načesaná, se zářivým úsměvem mává do kamer a fotoaparátů všude kolem sebe, porušuje protokol (jehož by se ještě teď stále měla držet) neustálým objímáním s cizinci… Chová se zkrátka jako opravdová superstar.

Oproti ní vévodkyně z Cambridge překvapuje svou skromností, díky níž získává mnohem více plusových bodů nežli někdejší hollywoodská hvězdička známá leda tak ze seriálu Kravaťáci. Nejenom, že Kate na bohoslužbě při příležitosti oslav Dne Commonwelthu ve Westminsterském opatství „zrecyklovala“ model šarlatového kabátu od Catherine Walkerové, který měla na sobě už na Štědrý den 2018, později byla dokonce viděna bez vrstvy make-upu a vystajlovaného outfitu, v docela obyčejných džínách a bleděmodrém kabátě, jak nakupuje v londýnském Kensingtonu knížky pro své děti.

Kate s princem Williamem se ostatně netají faktem, že svým potomkům rádi a často čtou, a vzhledem k tomu, že jim jejich tři dětičky rostou přímo před očima, musí jejich požadavkům přizpůsobovat i literaturu. Přestože se prý od časů populárního růžového Prasátka Peppiny a dinosaurů, které milovali princ George (6) a princezna Charlotte (4) v mladším věku, posunuli k fantasy sérii o kouzelníkovi Harry Potterovi (v dokumentu BBC Kate dokonce na prince Williama prozradila, že je to on, kdo dětem před spaním předčítá, a údajně mění dokonce i hlasy), Kate tentokráte v knihkupectví Waterstones sháněla trochu jiný žánr – historické knihy pro malé čtenáře.

Vybranou literaturu pak manželka následníka britského trůnu naskládala do tašky (což mimochodem knihkupectví záhy využilo na sociálních sítích k chytrému marketingovému tahu, kdy tvrdili, že jejich tašky za necelých deset liber jsou „zjevně vhodné i pro vévodkyni“), přehodila si ji přes rameno a odešla. Jako všichni ostatní zákazníci, jako jedna z davu. Pokud s ní byli bodyguardi, byli natolik nenápadní, že vlastně ani nebyli vidět. Meghan by si podle mnohých Britů mohla ze své švagrové vzít příklad, a Kateino civilní chování, na míle vzdálené Meghaniným hollywoodským manýrům, brát jako lekci z pokory…

VIDEO: Meghan Markleová vs. Kate Middletonová: Jaký je mezi nimi rozdíl? 

Video
Video se připravuje ...

Meghan Markle vs. Kate Middleton: Jaký je mezi nimi rozdíl? HarpersBazaar

Fotogalerie
73 fotografií