Žena, která sobotního večera přihlížela nešťastné nehodě v Makovského ulici, přiběhla k policejní hlídce, aby strážníkům nahlásila, čeho byla svědkem. Strážníci se chopili svých povinností a k místu, kde se neštěstí odehrálo okamžitě vyběhli.

Na silnici ležel muž v bezvědomí s tržnou ránou na hlavě. Cyklistu resuscitoval muž, který se k nehodě také náhodou nachomýtl, ten zároveň přivolal záchranku.

„Hlídka masáž převzala a dýchací cesty zraněného zprůchodnila záklonem hlavy. Po několika stlačeních hrudníku začal muž nabývat vědomí a dýchat,“ uvádí policejní mluvčí Irena Seifertová. Poté strážníci zabalili zraněného muže do termoizolační folie a čekali na příjezd záchranářů. Přitom bedlivě sledovali jeho základní životní funkce.

„Resuscitace nebyla potřeba. U muže nedošlo k zástavě srdce," řekla Blesku mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová s tím, že muže převezli do Motola. S resuscitací je podle ní ale vždy lepší začít, i když se nakonec ukáže, že nebyla potřeba - zbytečná resuscitace podle ní ublížit nemůže.

Probraný cyklista se nakonec podrobil i dechové zkoušce, která ukázala neuvěřitelných 1,72 promile! Na místě se nacházel i řidič osobního auta, případem se teď zabývají policisté, kteří zjišťují veškeré její okolnosti.