Splňte si svůj zahradní sen!

Terasová prkna

Na dřevo se hezky kouká. Podlahové prkno z douglasky s protiskluzovou úpravou je ideálním stavebním prvkem teras. Jemné rýhování esteticky dokresluje vzhled terasy. Dřevo douglasky (typ borovice) díky obsaženým přírodním látkám odolává napadení houbami a hmyzem.

Dřevo ovšem není jediným materiálem pro výrobu terasových prken. WPC je vyroben ze 75 % ze dřeva a z 25 % z termoplastu. WPC se vyznačuje vysokou odolností proti povětrnostním vlivům. Je příjemný i pro bosou chůzi, neboť nedochází k tvorbě trhlin ani třísek. Zároveň je ještě odolnější proti hmyzu, houbám a mechu než masivní dřevo. WPC terasová prkna lze čistit jednoduše vodou nebo vysokotlakým čističem. Prkna není nutné předem ošetřovat. Barevná škála je široká: antracitová, ořechová, čokoládová a mnoho dalších. Montáž terasových prken může být maximálně snadná a časově nenáročná, pokud zvolíte ty se zámkovým systémem.

Udělejte si z terasy svůj druhý obývák!
Autor: OBI CZ

Dřevěné obklady

Dřevěné obklady mají zpravidla čtvercový tvar. Vybírat lze z velikostí 30 x 30 cm, 50 x 50 cm a 100 x 100 cm. I u obkladů můžete sáhnout po materiálech jako je např. douglaska či WPC, přičemž na vás čeká mnoho barevných variant. Instalace může být co nejsnazší se zámkovým systémem. Jejich upevnění lze ovšem řešit i díky levnějšímu řešení s pozinkovanými skobami nebo rýhovanými hřebíky. Chcete si terasu postavit sami? V každém OBI vám jsou schopni poradit, na co si se svými zkušenostmi můžete troufnout.

Udělejte si z terasy svůj druhý obývák!
Autor: OBI CZ

Zámková dlažba

Zámkovou dlažbu můžete mít z přírodního kamene (žula, čedič) či betonu. Měl by být dodržen rozměr spár 3 - 5 mm. Pro dlouhou životnost zámkové dlažby stačí pravidelné čištění vodou a koštětem. Nedoporučuje se čištění vysokotlakým čističem, protože se může odpláchnout spárovací materiál a může tak vzniknout nestabilita dlažby. Pokládka se provádí do štěrkového/pískového lože s nosnou vrstvou z kamení nebo štěrku. Pokládku zvládne i nezkušený kutil.

A jak bude vypadat vaše terasa?

Nechte se inspirovat u OBI, koukněte na jejich katalog a vrhněte se na svůj zahradní projekt.

Udělejte si z terasy svůj druhý obývák!
Autor: OBI CZ