Tahle kráska zhubla díky pití vody. Musíte upřednostnit cíle, ne chutě, říká

Mladá dívka z Mississippi zhubla díky pití vody!
Foto: profimedia.cz
11. března  2020 
 06:00

Za tloustnutí sedmadvacetileté učitelky z Mississippi mohla láska! Po roce randění Alyssa Lusk přibrala na váze na jednadevadesát kilogramů. S odhodláním zhubnout se dívka vrhla do diety, ale ne jen tak ledajaké! Vedle cvičení se Alyssa na doporučení lékaře rozhodla vypít třicet litrů vody týdně. O pětadvacet kilogramů lehčí dívka má dnes postavu jako modelka a na svůj svatební den vzpomíná s úsměvem!

Alysse z Hattiesburgu začala váha stoupat poté, co se seznámila s manželem Carterem Luskem. Jejich randění ve fast foodech ale mělo ohledně jejího těla své následky. Oblečení, které Alyssa dřív nosila, jí bylo těsné, a nakupování se tak rázem stalo traumatickou záležitostí. "Během roku jsem přibrala skoro dvacet kilo. Vůbec jsem necvičila a pořád jsem jedla fast food. Není divu, že jsem se zakulatila," vysvětluje mladá Američanka.

"Pamatuji si, jak jsem beznadějně chodila po obchodním centru a plakala. Byla jsem se sebou nespokojená a věděla jsem, že jediný, kdo mi může pomoct, jsem já sama," vzpomíná Alyssa. Odhodlána okamžitě jednat začala dívka na doporučení lékaře pít více vody, a to až čtyři litry denně. Mnohem důkladněji si také začala hlídat, co jí, a do posilovny chodila i šestkrát do týdne. Váha začala okamžitě klesat a poté, co Alyssa zhubla téměř o deset kilo, ji Carter požádal o ruku. 

"Po zasnoubení jsem měla o to větší motivaci zhubnout. Chtěla jsem ve svatebních šatech vypadat skvěle," tvrdí Alyssa, která zhubla do svatby o dalších pět kilogramů. "Abych zhubla, začala jsem pravidelně trénovat v posilovně a úplně jsem změnila svůj životní styl. Vytvořila jsem si zdravější návyky včetně pití téměř čtyř litrů vody denně," popisuje dívka z Mississippi, která dnes může hrdě nosit konfekční velikost šestatřicet. Její cesta při hubnutí však nebyla úplně snadná.

Za to nejobtížnější považuje dívka řešení společenských událostí. "Někdy lidé nechápali, proč se nemohu účastnit určitých akcí. Nechtěla jsem se vystavit pokušení jídlem, a tak jsem raději účast odmítla," říká Alyssa, pro kterou byly větší prioritou její výsledky. "Někdy se prostě musíte rozhodnout, jestli jsou pro vás důležitější chutě, nebo vaše cíle," vysvětluje. Alyssa je dnes se svým tělem spokojená, ale stále vidí prostor pro to, zlepšovat se. Co ji ale těší, jsou pozitivní reakce okolí. "Lidé jsou někdy v šoku, když mě vidí, a často mě žádají o radu, jak zhubnout a docílit mé kondice," říká pyšně dívka z Ameriky.

Její rada pro začátečníky zní: "Nejprve proveďte malé změny. Začněte pít dostatek vody, sledujte přijaté kalorie a cvičte nejlépe třikrát až čtyřikrát do týdne." 

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji