Ani oni, ani William (37) s Kate (38) nebyli do chrámu uvedeni společně s královnou Alžbětou II. (93), jak tomu bylo zvykem v minulých letech. Mnohé však překvapilo, že Harryho s manželkou usadili za jeho staršího bratra vedle prince Edwarda s hraběnkou z Wessexu Sophií. William s Kate se těšili místům vedle prince Charlese (71) a jeho ženy Camilly (72), stejně jako samotné monarchy. Mohl za to snad plánovaný megxit a rozhodnutí vzdát se života v královské rodině?

Podle britského zpravodaje The Mirror však jde pouze o pozice v královské rodině. Princ William je v řadě dědiců trůnu druhý, zatímco jeho mladší bratr Harry byl dětmi Williama a Kate (Georgem, Charlotte a Louisem) posunut na šesté místo.

Oslavy Dne Commonwelthu byly první příležitostí, při které se Harry, Meghan, William a Kate sešli od chvíle, kdy vévodové ze Sussexu oznámili svůj odchod. Jejich rozhodnutí vyvolalo v královské rodině vlnu nevole a nejinak tomu bylo i v opatství Westminster. Zatímco se William s Kate usazovali, vyměnili si s druhým párem jen nepříjemné pozdravy plné napětí. Meghan a Kate navíc vypadaly v šatech kontrastních barev jako sokyně!

 

Kate Middletonová, vévodkyně z Cambridge, si na sebe vzala recyklovaný model šarlatového kabátu od Catherine Walker, který měla na sobě na Štědrý den 2018. K dokonale padnoucímu šatu nasadila červený plstěný klobouk od Sally Ann Provan a ladící semišové podpatky Gianvito Rossi. Zatímco Meghan Markleová, vévodkyně ze Sussexu, zvolila sytě zelené šaty na míru od návrhářky Emilie Wicksteadové, které sladila s kloboukem od Williama Chamberse. Model byl doplněn asymetrickou pláštěnkou a béžovými lodičkami. Oběma vévodkyním se za zvolené šaty dostalo slov chvály, vedle sebe byly ale jako pěst na oko!

Fotogalerie
31 fotografií