Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hamáček v ohrožení? Vicepremiéra po jednání ministrů v Bruselu testovali na koronavirus

Aktualizováno -
9. března 2020
20:50
Autor: ČTK, vei - 
9. března 2020
20:10

Jeden z účastníků jednání ministrů vnitra zemí Evropské unie, která se minulý týden ve středu uskutečnila v Bruselu, se dostal do kontaktu s člověkem nakaženým novým typem koronaviru. Dnes to uvedlo německé ministerstvo vnitra s tím, že testy u členů německé delegace infekci nepotvrdily. Schůzky se minulý týden zúčastnil i český ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). Blesk Zprávám potvrdil, že se pak podrobil testu. Ten vyšel negativně. 

Agentura DPA napsala, že kvůli této události dnes nepřijel německý ministr vnitra Horst Seehofer do Berlína, ale místo toho nadále zůstává doma v bavorském Ingolstadtu.

Mluvčí ministerstva vnitra Steve Alter na twitteru uvedl, že Seehofer vyčkává na výsledek testů kontaktní osoby, která se mohla nakazit. „Oba byli během jednání ve stejné místnosti,“ dodal Alter. Výsledky testů u Seehofera a dalších členů německé delegace jsou negativní.

Hamáček byl na místě

Na jednání byl přítomen i český ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). Ten s ostatními ministry nerozebíral koronavirus, ale běžence, kteří se snaží proniknout do EU z Turecka do Řecka. 

Ministr vnitra Blesk Zprávám potvrdil, že se podrobil testu na koronavirus. Vyšel negativně. „Ale na tom jednání nikdo pozitivní nebyl, jen jeden z účastníků se dříve potkal s někým, kdo byl pak testován pozitivně. Vím, o koho jde, seděl na druhé straně místnosti,“ napsal Blesk Zprávám Hamáček.

Hamáček novinářům řekl, že Evropská unie musí udržet svou vnější hranici uzavřenou, aby zabránila opakování migrační vlny z roku 2015, kdy se takzvanou balkánskou cestou dostalo na území unie přes 800 tisíc lidí. Ve Sněmovně pak poslancům potvrdil, že ČR pošle Řecku finanční i personální pomoc, aby příliv běženců zvládlo. 

 

krapotkin ( 10. března 2020 12:03 )

Škoda, že se papaláši netestují na blbost. Byli by skoro všichni v karanténě.

Kazin ( 10. března 2020 06:49 )

Bože názory až bolí hlava. Tak jinak byli tyhle nemoce za komunistů? Houby!! Hlídali se hranice žádný migranti zadní jen tak. A co teď jen koukněte ráno Praha cesta do práce. Samý Ukrajině,Černoch, feťák bezďák. Smradu v dopravě, že by jeden zvracel mladí lidé jako stádo ovci. Ha demokracie ***. A politici? Banda kretenu oblecenych do šaticek a hrabat do koryta. CESKY NÁROD SE RÁD OHÁNÍ MASARYKEM.ALE MASARYK BY VÁM NAKOPAL *** 👿

villon ( 9. března 2020 23:41 )

Ohroženej socan dobrej socan bohužel naposledy platilo za premierování Emana pod dohledem starý Kikiny. Dnes už tyhle kategorie stratili smisl. Dnes ani sciplej bureš nevede k celonárodní nirváně.

zlymikes ( 9. března 2020 20:53 )

Setkal se s nakaženým - podle starých norem chytil tripla. Dnes již je to bohužel čínská chřipka honosně nazývaná colonavirus nebo koruna virus,tedy virus na koruny. Pořád se nemohu zbavit dojmu, že vše někomu slouží.

22855 ( 9. března 2020 20:49 )

škoda , že tam nebyla opozice -FIALA, KALOUSEK, atd. a mohla by se i nakazit .Když Fiala vykládá , že je prevence přehnaná u nás . Za jeho vládnutí by jsme byli jako v Itálii ted .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa