„Někdo tady střílí do protihlukové stěny!“ ozvalo se v neděli oznámení na tísňovou linku pražských strážníků. Hlídky se hned vydaly prohledat místo činu: zastávku Nádraží Modřany. Rozdělily se, jedna z nich si pak o zastávku dál všimla tří lidí, kteří se rychle pakovali do nedalekého podchodu. „Jeden ze strážníků za nimi vyběhl a muže, který se pokusil ukrýt do křoví, zadržel. Další dvě osoby zmizely neznámo kam,“ uvedla policejní mluvčí Irena Seifertová.

Mladík nejprve mlžil – strážníkům řekl, že se dvěma dalšími muži sprejovali na nedalekou legální plochu. Až když se ho strážníci zeptali na rozbitou protihlukovou stěnu, přiznal barvu – prý do ní trojice házela kameny. Poškodili celkem 42 tabulí, zadrženému hejskovi je přitom teprve 14 let! 

Rodičům radost neudělal, kvůli podezření z trestného činu skončil na policejní služebně a o všem se samozřejmě od mužů zákona dozvěděla jeho matka. Škodu teď bude muset zaplatit.

Video
Video se připravuje ...

Mladiství vandalové zničili protihlukovou stěnu. Jednomu z nich bylo teprve 14 let. Městská policie Praha

Další neplechy

Vandalství řešili strážníci o víkendu i v dalších částech Prahy. Zdrogovaná Slovenka poničila zaparkované auto skleněnou lahví na Praze 13, a aby toho nebylo málo, o něco mladší muž na Praze 2 vzal dlažební kostku a hodil ji na vrata garáže. Předtím prý kopal do zrcátek u zaparkovaných aut, popsala Seifertová. Žádné ovšem poškozené nebylo, což se u vrat od garáže říct nedalo.

Fotogalerie
10 fotografií