Nyní se k nim přidává také oblíbený „kecálek“ WhatsApp. Tvůrce poukazuje zejména na fakt, že u komunikačních aplikací, které používáme v průběhu celého dne včetně večerních hodin, je nežádoucí, aby do tmy zářily pronikavým světlem.

Při návrhu tmavého režimu se WhatsApp soustředil na dobrou čitelnost a volbu barev, která má blízko Dark Modu na obou hlavních platformách Android a iOS. Druhým hlavním požadavkem na vývojáře byla správná hierarchie informací – ty nejdůležitější mají uživatele „udeřit do očí“, další nemusí být tak výrazné.

TIP: Nejpopulárnější mobilní aplikace pro chatování: svět se dělí na zelenou a modrou

2 miliardy uživatelů po celém světě

Tmavý režim WhatsApp je už v tuto chvíli dostupný pro oba hlavní operační systémy, u Androidu 10 a iOS 13 se aplikace ztmaví podle zvoleného Dark Modu v celém prostředí telefonu, u staršího Androidu 9 je možné téma změnit přímo v nastavení aplikace WhatsApp.

Americký WhatsApp je aktuálně nejrozšířenější platforma pro mobilní komunikaci. V únoru 2020 aplikaci aktivně používaly 2 miliardy uživatelů po celém světě. Na rozdíl od největšího konkurenta Messengeru je účet WhatsApp vázán na telefonní číslo. Obě aplikace patří americkému Facebooku. Třetí je podle počtu uživatelů čínský WeChat.