Toho sužuje Parkinsonova choroba a neměl zrovna dobrý den. Bylo mu mizerně a do Rudolfina, kam se moc těšil, se nemohl dostavit. Zastupovala ho tam ale paní Dagmar, která se o něho stará po všech stránkách.

„A když Daria Kashcheeva otevřela obálku a ohlásila, že Lva dostává pan Mrkvička, zapomněla přečíst, kdo za něho na pódiu cenu přebírá,“ komentuje pro Blesk Kopta. Po schůdcích už ale začala stoupat paní Dagmar a nikdo z přítomných netušil, kdo to je.

„Vypadalo to dost divně. Já ale jméno té paní neznal. Nakonec mě zachránila nápověda režie do sluchátka,“ popisoval Kopta, který se prý v tu chvíli pěkně zapotil. „Přímý přenos nuda určitě není, je to adrenalin,“ dodal.

Nejlepším filmem se na letošním 27. ročníku Českého lva stalo Nabarvené ptáče a Václav Marhoul (60) dostal i cenu za nejlepší režii. Nabarvené ptáče ceremonii zcela ovládlo s celkem osmi cenami. Nejlepším hercem je letos Jiří Schmitzer (70) za snímek Staříci a nejlepší herečkou Tereza Ramba (30) z tragikomedie Vlastníci. „Všechny, kdo pracují na filmu, spojuje jediný cíl, aby udělali dobrou věc. A pokud tady stojím, tak je to velmi potěšující, že se mi to povedlo, že si to nemyslím jenom já,“ prohlásil Schmitzer.

„Mám obrovskou radost, já jsem si to strašně přála asi od patnácti let. Já bych to potřebovala vyhrát ještě jednou, protože jsem slíbila mámě, že když to vyhraju, tak jí to dám,” poznamenala Ramba. Lva za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli převzala Klára Melíšková (48) opět z Vlastníků. „Já jsem málem zkolabovala, musím přiznat, že jsem si uvědomila, že strašně ráda dostávám České lvy, moc mě to těší a moc si toho vážím,“ uvedla nadšená Melíšková.

VIDEO: Václav Kopta na Českém lvu

Video
Video se připravuje ...

Václav Kopta na Českém lvu David Turek, Jan Jedlička

Fotogalerie
102 fotografií