K požáru domu, ze kterého se valil černý dým, v neděli odpoledne vyjížděl středočeský tým hasičů společně s jednotkou z Chodova, Modřan a dobrovolnými hasiči z Písnice. Hasiči vyhlásili druhý stupeň poplachu. „Spolupracujeme s hasiči z Prahy. V současné chvíli zásah probíhá 3 C proudy a z výškové techniky. Hasiči kontrolovali balkón i termokamerou,“ uvedla pro Blesk.cz mluvčí středočeských hasičů Tereza Fliegerová.

Všechny lidi se naštěstí podařilo evakuovat už před příjezdem všech jednotek, nikomu se nic nestalo.

Požár byl nahlášen krátce před třetí hodinou odpoledne. Podle Fliegerové hořet začalo na balkóně ve druhém nadzemním podlaží, následně se oheň rozšířil i do bytu. Hasiči pro kontrolu celého prostoru zasaženého požárem použili termokameru, aby dohasili i případná skrytá ohniska.

Příčinou požáru byla podle vyšetřovatelů nesprávná manipulace s nedostatečně vychladlým popelem. „Město shání náhradní ubytování pro obyvatele domu," řekla mluvčí středočeských hasičů Tereza Fliegerová. 

Kolik lidí potřebuje náhradní ubytování, mluvčí neuvedla. Až do večera bude na místě jednotka dobrovolných hasičů, která ohlídá, aby se požár znovu nerozhořel.

Video
Video se připravuje ...

Ve Vestci u Prahy hořel 8. března 2020 rodinný dům. Aktu.cz

Fotogalerie
3 fotografie