První případ se odehrál v pondělí po osmé hodině večerní v metru Vltavská. „Podezřelá žena využila zdravotního postižení nevidomé a nabídla jí pomoc při doprovodu na toaletu. Během toho poškozené odcizila z ledvinky, kterou měla upevněnou kolem pasu, speciální telefon pro slepce,“ objasňuje případ policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Mladou zlodějku zachytily kamery a policisté ji při běžné kontrole v centru Prahy vypátrali. „V minulosti již byla několikrát řešena za majetkovou trestnou činnost,“ dodává Siřišťová. Skončila na policejní stanici, kde se k činu přiznala. Ukradený telefon u ní navíc našli, devatenáctileté zlodějce hrozí až dva roky za mřížemi. 

Video
Video se připravuje ...

Drzost zlodějů nezná hranic. Okradli slepce na toaletách. Policie Čr

Vyhlédli si slepce a okradli ho

Když policisté výše zmíněný případ vyšetřovali, objevili na kamerách i další krádež! Okradeným byl také nevidomý - muž, kterého si dvojice vyhlédla tentýž den po jedenácté hodině v noci v metru na Národní a s největší pravděpodobností ho připravila o peněženku. „Policisté totožnost podezřelých zná a vyhlásili je do celostátního pátrání,“ uvedla Siřišťová. Muži zákona ale hledají také okradeného muže. Pokud ho na záběrech poznáváte, volejte 158.

Video
Video se připravuje ...

Drzost zlodějů nezná hranic. Okradli slepce na toaletách. Policie Čr

Fotogalerie
4 fotografie