Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Aničku a Elišku (obě †15) v Přerově srazilo auto: Silnici smrti zavřou kvůli rekonstrukci!

Autor: ČTK - 
6. března 2020
12:38

Kvůli tragické nehodě, při níž v půlce loňského září zemřely na kraji Přerova dvě dívky, Anička a Eliška (obě †15), chystá policie rekonstrukci. Uzavře kvůli tomu v úterý večer frekventovanou Lipenskou ulici, kde dívky srazil osobní vůz. Přes frekventovanou silnici v místě nehody vedla turistická stezka.

Policie chce díky rekonstrukci tragédii objasnit, vyšetřování stále neuzavřela, sdělila v pátek ČTK policejní mluvčí Miluše Zajícová. Auto děvčata srazilo, když přebíhaly silnici, město kvůli nehodě chystá dopravní opatření.

„V souvislosti s ní (nehodou) bude na místě dopravní nehody provedena prověrka, jejímž cílem je upřesnit údaje důležité pro další postup v trestním řízení. Podle výsledků prověrky komisař rozhodne o dalších úkonech," uvedla policejní mluvčí. Podotkla, že uzavření vyšetřování lze čekat během měsíců.

Rekonstrukce uzavře v úterý večer na víc než tři hodiny v obou směrech jednu z hlavních komunikací I/47 do Přerova a z Přerova ve směru na Lipník nad Bečvou. „Policisté budou projíždějící vozidla navádět na objízdné trasy. Doba uzavírky je předběžně stanovena od 18:00 do 21:30," dodala policejní mluvčí.

Tragická nehoda se stala loni v polovině září večer, když Lipnickou ulici přebíhali dva chlapci a dvě dívky. Mířili ke zkratce pod železniční tratí do místní části Předmostí. Místem v tu chvíli projíždělo auto. Chlapci stihli přeběhnout na druhou stranu, dívky už ne, vozidlo je srazilo. Zemřely na místě.

Po havárii se začalo v Přerově diskutovat, jak do budoucna těmto nehodám zabránit a zabezpečit kritický úsek široké cesty, kde mají auta povolenou devadesátikilometrovou rychlost. Rychlost bude podle radnice nejprve snížena provizorně z 90 na 70 kilometrů, a to kvůli stavbě cesty k sídlu tamních společností.

Zhruba od poloviny dubna se pak rychlost podle radního pro dopravu Tomáše Navrátila (ANO) natrvalo sníží na 50 kilometrů v hodině a to kvůli úpravě dopravního značení na začátku a konce obce Přerov, které se posune směrem k Lýskám.

V plánu bylo osvětlení i umístění středového ostrůvku. Podle Navrátila má město na vybudování projekt, zbývá majetkově dořešit poslední pozemky.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání