Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Veterinární fakulta v Brně: Vyvíjí tu nový typ roušek! Učitelé a studenti mají vstup zakázán

Autor: mm - 
6. března 2020
10:21

Žádné přednášky, starší profesoři v domácím režimu, zrušené pracovní cesty, dokonce i tradiční ples. Tak vypadají opatření Veterinární a farmaceutické univerzity (VFU) v Brně kvůli koronaviru. Univerzita ale jen nečeká, až se nákaza „přežene“, rektor Alois Nečas prohlásil, že vyvíjí nový typ antivirové respirační roušky.

Rektor zrušil výuku formou přednášek na celé univerzitě, učení bude probíhat pouze v menších skupinách v rámci cvičení a podobných aktivit. Zrušeno bylo pořádání kongresů, konferencí a dalších akcí v areálu VFU Brno i na kolejích. Uzavřena byla knihovna i tělocvična univerzity.

Home office pro starší profesory

Koleje mají povinnost posílit hygienická opatření a zvýšit četnost pravidelných kontrol. Univerzita zastavila zahraniční cesty studentů i učitelů do a z rizikových oblastí, zejména se jedná o  Čínu, Hongkong, Tchai-wan, Irán, Irák, Korejskou republiku a Itálii.

Speciální opatření byla přijata pro starší studenty i učitele, kteří jsou nejvíce postiženou skupinou z hlediska úmrtnosti po napadení virem. „Ruší se v rámci celoživotního vzdělávání výuka Univerzity třetího věku. Akademičtí pracovníci nad 65 let věku podle možností mohou vykonávat práci doma,“ sděluje rektor Alois Nečas v prohlášení.

Vyvíjí nový typ roušky

Univerzita zrušila i svůj každoroční ples. Vedení školy podle rektora Nečase nemyslí jen na prevenci svých studentů a zaměstnanců, ale zahájilo vývoj a testování nového typu antivirové respirační roušky pro ochranu lidí.

VIDEO: Tisková konference ministerstva zdravotnictví ke koronaviru.

Video  Tisková konference ministerstva zdravotnictví: Koronavirus  - Dan Černovský
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa