Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pomatený pasažér se za letu pokusil otevřít nouzový východ. Skončil obalený izolepou

Autor: Darina Jíchová - 
5. března 2020
14:06

Na palubě letu z Chicaga do Dallasu amerických aerolinek American Airlines v úterý večer vypukl chaos. Jeden z pasažérů se pokusil otevřít nouzový východ a letadlo muselo nouzově přistát ve městě St. Louis. Proti „neposednému“ muži okamžitě zakročili jeho spolucestující a členové posádky, nakonec se jim ho podařilo zpacifikovat a výtržník skončil v provizorních poutech z lepenky. Zprávu přinesl list Daily Mail.

Cestující letu 2300 v šoku přihlíželi, jak se jejich spolupasažér zvedl a vyrazil k nouzovému východu. „Letadlo bylo asi 9 kilometrů nad zemí,“ sdělil tisku cestující. Proti muži zakročila posádka a další lidé na palubě, trvalo jim 25 minut, než ho dostali pod kontrolu. Muž byl po nouzovém přistání předán policii.

Z letadla muže táhlo 5 policistů

Několik pasažérů si vypjaté chvíle natočilo a následně sdílelo na svých sociálních sítích. „Museli jsme nouzově přistát, protože se někdo pokusil otevřít nouzový východ. Pral se s posádkou a dalšími lidmi, trvalo docela dlouho, než ho dostali na podlahu. V pořádku jsme přistáli v St. Louis, na letišti čekala policie a zdravotníci. Bylo potřeba pět strážníků, aby vzpírajícího se muže vyvedli z letadla,“ popsal americkému tisku jeden z pasažérů.

„Když začal bláznit, každý, kdo jen trochu mohl, vstal a pomohl ho přemoct,“ prohlásil DJ Mitchell, který sám pomáhal posádce zklidnit pasažéra. „Upřímně nebylo to nic vzrušujícího, nikdo nekřičel, většina lidí v úděsu a šoku sledovala, co se děje,“ doplnil Mitchell.

Pacient na útěku?

„Nevíme, kdo to byl, ale zdálo se, že na zápěstí má nemocniční náramek. Nezdálo se mi, že by byl pod vlivem drog nebo alkoholu,“ prohlásil Mitchell. Zdůraznil rovněž, že muž se za každou cenu snažil vysmeknout posádce a dostat se k nouzovému východu.

Mluvčí American Airlines vysvětlil, že posádka má k dispozici plastová pouta a speciální lepicí pásku na spoutání nespolupracujících cestujících. Policie ani letecká společnost nezveřejnily jméno výtržníka, není ani jasné, jakým obviněním – pokud vůbec nějakým, bude muž čelit.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi