Turné k nově vydané desce Consequences bývalé členky dívčí skupiny Black Milk se mělo rozjet v polovině února v Rakovníku. Pár dní před vypuknutím Zeťová akci z důvodu nemoci přeložila a datum mělo být upřesněno. Fanoušci se však náhradního termínu zřejmě nedočkají, zpěvačka  ve středu večer oznámila, že turné ruší.

„Po zrušení prvních dvou tour koncertů ze zdravotních důvodů jsem se moc snažila navštěvovat lékaře všeho druhu. A nic! Poslední dobou toho bylo skutečně hodně, s nejlepší kapelou, co jsem měla, jsme zkoušeli hodiny a hodiny a tímto jim chci poděkovat za všechno, co pro mě udělali. Bohužel… táhlo se to od dokončení desky. Plesy, jiné práce, vstávání, asi i nervy, imunita a různé osobní příběhy, až přišel kolaps,“ posteskla si Zeťová na sociálních sítích.

„Mé hlasivky jsou funkční z třetiny... a při přetížení mi hrozí trvalé následky, případně úplná ztráta hlasu. Miluju hudbu a miluju zpívání. A strašně ráda křičím. A mám strach, abych o to nepřišla. Vím, že vydat album po 12 letech a pak takhle onemocnět není úplně fér… Je mi to neskutečně líto, ale celé plánované turné k nové desce musím zrušit! Vím, že jsem vás asi zklamala, ale věřím, že v létě vám to všem vynahradím,“ uzavřela smutně zpěvačka a nezapomněla fanouškům poděkovat za pochopení důvodu.

Zdravotní komplikace nejsou žádným překvapením. Zpěvačka byla dlouho před zahájením turné na antibiotikách a stěžovala si na problémy s dýcháním.

Poslední desku Crossing Bridges vydala v roce 2008. Poté se odstěhovala do Řecka, na hudbu však nezanevřela a dělila svůj čas mezi novým bydlištěm a Českou republikou, kam jezdila na občasná vystoupení.

VIDEO: Helena Zeťová po návratu z Řecka: Dva roky trpí jako zvíře! Co jí doma vadí? 

Video
Video se připravuje ...

Helena Zeťová po návratu z Řecka: Dva roky trpí jako zvíře! Co jí doma vadí? Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Fotogalerie
60 fotografií