Přestože jubileum měla ve středu, svůj dárek si vybrala už o den dříve. Uspořádala totiž vernisáž svých děl a mezi gratulanty nechyběli ani kolegové z branže. „Malování mě baví a určitě v téhle činnosti nekončím a na věk se neohlížím. Je to, jak se říká, jen číslo, takže mu nevěnuji pozornost,“ řekla s úsměvem Bohdanová. „Obrazy na tuhle výstavu jsem hodně malovala v létě, abych si mohla větrat. Ten výpar z těch barev, to není legrace být v tom zavřená,“ dodala.

A co je hereččinou múzou? „Inspirace je mocná. Některá je zevnitř, z mé duše, jiná přichází zvenčí. Když jedu a vidím krásné barvy přírody, pak k tomu něco přidám, a inspirace je na světě!“ tvrdí oslavenkyně, která své narozeniny vždy něčím ozvláštní.

„Vždy oslavuji něčím, co udělám – buď knížkou, nebo výstavou. Naposledy jsem slavila 85. narozeniny premiérou v pražském činoherním klubu,“ prozradila Blanka, která už ale herectví pověsila na hřebík. „Pět let už nehraji. Zůstala jsem jen u toho malování,“ vysvětlila.

Slavní gratulanti

„Přišel jsem se s velkou chutí podívat se na novinky paní Blanky a jako vždy před touhle dámou smekám. Co říci, prostě umí. A hodně dobře,“ uvedl Dalibor Gondík (49), který ještě před zahájením zmizel za pracovními povinnostmi.

Fotogalerie
43 fotografií