Perry se nedožil úspěchu svého posledního projektu Tenkrát v Hollywoodu, ale naštěstí ani obrovského neúspěchu šestidílného pokračování Beverly Hills, v němž nestihl znovu ztvárnit svou nejznámější roli.

Herec 27. února 2019 prodělal mrtvici ve svém domě v Sherman Oaks, nato byl převezen do nemocnice a uveden do umělého spánku. Kóma mělo jeho mozku ulevit z obrovského šoku, jenže po pár dnech bylo jasné, že už se nezotaví.

Jeho předčasná smrt šokovala kolegy, kteří s ním počítali do připravovaného pokračování. Sám Perry před svým skonáním dokonce bojoval za to, aby se Shannen Dohertyová (48) mohla vrátit do své průlomové role Brendy, přestože ji tvůrci v projektu nechtěli. Jeho poslední přání splnila a v seriálu si zahrála.

 

Mezi poslední hercovy role patřil Fred Andrews, otec Archieho z mysteriózního teenagerovského seriálu Riverdale. Jeho smrt se promítla i do speciálního dílu, odchod otce hlavní postavy všichni oplakávali.

Několik dní před výročím se jeho herecká kolegyně z Riverdale Lili Reinhartová podělila se svým duchařským zážitkem: „Včera v noci se mi zdálo, že jsem viděla Lukea,“ napsala na twitter. „Vroucně jsem ho objala, plakala mu na rameni a říkala mu, jak moc nám všem chybí. Myslím, že mě navštívila jeho duše, aby mi řekla, že se na nás na onom světě zářivě usmívá.“

Na letošních Oscarech byl Luke Perry vynechán ze sekvence věnované památce filmových hvězd, které v loňském roce zemřely. Fanoušky i některé herce to značně rozlítilo.

VIDEO: BH90210: Brenda, Brandon, Donna, Kelly… ti všichni jsou zpět, tentokrát ale sami za sebe.

Video
Video se připravuje ...

BH90210: Brenda, Brandon, Donna, Kelly… ti všichni jsou zpět, tentokrát ale sami za sebe. • VIDEO Fox Network

Fotogalerie
72 fotografií