Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Johnson se těší na dítě. Až „vydřička“ porodí, nastoupí na otcovskou dovolenou

Autor: Darina Jíchová - 
4. března 2020
21:00

Britský premiér Boris Johnson (55) se připravuje na příchod svého potomka, se svou přítelkyní Carrie Symondsovou (31) očekává na přelomu května a června dítě. Pro předsedu vlády to ale zdaleka není první potomek, ale šestý. Johnson je podle vlastních slov z nového přírůstku do rodiny „naprosto nadšený“, dokonce plánuje, že si vezme otcovskou dovolenou. Symondsovou na přelomu roku 2019 požádal o ruku a nyní čeká, až bude dokončen jeho rozvod. Své mladé přítelkyni doma říká „vydřička“, také ona pro něj má roztomilou přezdívku „Méďa Bozzie“, uvedla stanice Sky News.

Premiérův mluvčí obě šťastné novinky potvrdil v sobotu 29. února, Symondsová už před tím o zásnubách a těhotenství informovala na svém instagramu.

„Je to požehnání, naše dítě se nám vylíhne na počátku léta,“ napsala Symondsová. Její přátelé následně prozradili, že by preferovala domácí porod, protože „ráda dělá věci po svém“. Lékaři ovšem prvorodičky od domácího porodu odrazují.

Premiéři na otcovské dovolené

Spekuluje se také o tom, že Johnson kvůli svému nabitému programu zřejmě nestihne porod. Nicméně premiér se nenechá připravit o první chvíle se svým novým potomkem, tisku sdělil, že si „téměř s naprostou jistotou“ vezme otcovskou dovolenou, až Symondsová porodí. Vládu za něj dočasně převezme zřejmě ministr zahraničí Dominic Raab, který současně zastává i čestnou roli prvního ministra vlády.

Otcovskou dovolenou si vzal například i expremiér David Cameron, kterému se za jeho vlády v roce 2010 narodila dcera Florence. Naopak Tony Blair jako premiér otcovskou dovolenou při narození syna Lea v roce 2000 odmítl. Uvedl tehdy jen, že na nějakou dobu „zvolní tempo“.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi