Připravovaný seriálový blockbuster The Falcon and the Winter Soldier už tento březen obsáhne do jedné své kapitoly i historickou Prahu. Zda si hlavní město střihne výraznou roli, jak tomu bylo ve filmu Spiderman: Daleko od domova, v němž herci natáčeli na Karlově mostě či v Divadle na Vinohradech, nebo poslouží jako pouhá kulisa jiných lokalit, je ale prozatím drženo pevně pod pokličkou.

Hladký průběh natáčení může narušit epidemie koronaviru. Ta mimo jiné stála za odložením produkce nového dílu Mission: Impossible v Itálii, která je ze všech evropských zemí novým virem zasažena nejvíce. V Česku je prozatím známo jen několik případů nakažení.

Do titulních rolí Sama Wilsona (Falcona) a Buckyho Banese (Winter Soldiera) se vrátí jejich filmoví představitelé Anthony Mackie (41) a Sebastian Stan (37), roli zloducha Zema z Captain America: Návrat prvního Avengera si zopakuje herec Daniel Brühl (41) a po place se projde také Sharon Carterová v podání Emily VanCampové (33).

Disney+ si od nového seriálu, navazujícího na předchozí filmy Marvelu, slibuje znovuoživení superhrdinské mánie, jenž po Avengers: Endgame lehce opadla. Také doufá, že dalšími ohlášenými projekty z univerza (WandaVision, Loki, What If…?) sesadí z trůnu svého největšího konkurenta a krále streamovacích služeb Netflix.

Video
Video se připravuje ...

Jared Leto se představí v akčním thrileru Morbius od Marvelu Falcon

Fotogalerie
40 fotografií