Za svého pana Zahrádku měl Vojtěch Kotek, stejně jako David Novotný za pana Švece našlápnuto na krále zvířat, a to podobně jako herci v hlavních rolích handrkujících se sousedů na schůzi společenství vlastníků činžovního domu, jimiž jsou Tereza Ramba, Dagmar Havlová a Jiří Lábus. České lvy získali Jiří Havelka za scénář a Ramba za svou paní Zahrádkovou.

O křišťálovou sošku za nejlepší výkon ve vedlejší úloze se kromě Kotka a Novotného utkali Ladislav Mrkvička (senior Tonda v road movie Staříci), Jan Cina (role v dramatu Národní třída) a Lukas Duy Anh Tran (asijský hoch Song v tragikomedii Na střeše). Vítězství připadlo Mrkvičkovi.

Pro Kotka by letošní vítězství bývalo znamenalo první úspěch v Českém lvovi. Na již dva měl našlápnuto jeho režijní debut Padesátka z roku 2015, a to pro Jiřího Schmitzera v kategorii Vedlejší herec a za masky. Ale ani jednu nominaci neproměnil.

Kotkova láska s Chýlkovou

Na filmovém plátně Kotek debutoval právě komedií Karla Janáka Snouborďácich, v níž stejně jako v Rafťácích a v Ro(c)ku podvraťáků exceloval s Jiřím Mádlem. Jednu z ústředních postav teenagerů Kotek ztvárnil v seriálech Pojišťovna štěstí, zahrál si ve v slavném Vyprávěj či klíčovou postavu strážmistra v krimi Labyrint.

Nezapomenutelný je jeho Adam z romantické komedie Alice Nellis Perfekt Days, který se zamiluje do o řadu let starší kamarádky své matky v podání Ivany Chýlkové.

Fotogalerie
16 fotografií