Leckdo by se asi pořádně vylekal, kdyby mu lékaři oznámili, že jeho srdce pracuje jen na 30 procent, ale známý písničkář asi ne. „Já jsem takovej srdnatej, rád se pouštím do dobrodružství,“ vysvětloval v primáckém Top Staru, proč nezrušil vystoupení v Havlíčkově Brodě, které odzpíval a odehrál v úterý 3. března, tedy v předvečer svého nástupu do nemocnice.

„Už ale cítím, že je nejvyšší čas, abych na tu operaci šel. Je prodloužená vlastně o dva měsíce. Já jsem nechtěl zbytečně rušit tenhle koncert, protože jednak jsme tu dlouho nebyli a taky jsem si říkal: ‚Jeden den to už vydržím,‘“ prozradil Nedvěd o bypassu, který již nutně potřebuje. 

Ostatně do špitálu by měl nastoupit ve středu a pravděpodobně o den později už by rád byl na operačním sále a měl vše za sebou. „Je to můj poslední koncert ve starém životě a doufám, že nový život začne s větší radostí, protože se cítím unavenej. Těším se, až se znovu narodím a pak pojedu dál a budu zpívat,“ slíbil návrat s tím, že po zákroku prý omládne o 20 let.

Bratr Jana Nedvěda (73), s nímž už ale léta nevystupuje, ovšem přiznal i obavy. „Akorát mě děsí, jak mi budou otvírat hrudník. Ale to snad přežiju, když to přežily desítky jiných,“ dodal v Top Staru František s nadějí.
Fotogalerie
36 fotografií