Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Pavlovi operovali nos a při tom přišel o oko! Na odškodnění čeká pět let

Pavel přišel po lékařském zákroku oslepl na jedno oko.
 (Autor: Reprofoto TV Markíza)
Autor: shp - 
4. března 2020
09:57

Lékaři ho strašili, že může mít rakovinu v dutině nosní. S vyšetřením proto souhlasil. Pavel (80) z Prešova podstoupil odebrání tkáně hned třikrát. Jenže při třetím zákroku došlo ke komplikaci a důchodce přišel o zrak v levém oku. Na odškodnění čeká už pět let.

Já si hodně vážím práce lékařů, víte, protože to je velmi zodpovědná práce. V mém případě však mnohonásobně pochybili a proč, to nedokážu pochopit,“ řekl Pavel TV Markíza. Lékaři měli podezření na nádor v nosní dutině. Absolvoval tedy odběr tkáně. „To se dělá takovou jehlou,“ popsal zákrok důchodce.

Třetí zákrok se pokazil

Histologie byla negativní,“ prohlásil Slovák s tím, že ho lékaři hnali na tentýž zákrok podruhé. „Po Vánocích byl podruhé. Já jsem věřil lékařům, že je potřeba zákrok opakovat,“ dodal s tím, že ho lékaři rakovinou strašili i potřetí. Třetí zákrok se však nepodařil. Pavel okamžitě řekl lékařům, že má s okem problémy.

Měl jsem takové zvláštní pocity. Jenže celý ten týden měl primář dovolenou,“ vzpomíná na tragické okamžiky. Oční nerv se totiž dal zachránit. Pavla však operovali až po 28 hodinách. „Skončilo to tak, že na jedno oko nevidím,“ smutní stařík. Při odběru tkáně došlo k přiškrcení očního nervu, který pak odumřel. Pavel špitál zažaloval.

Pět let čeká na výsledek

Pacientovi nebyla správně poskytnuta zdravotní péče,“ okomentovala mluvčí Úřadu pro dohled nad zdravotní péčí jeho rozhodnutí. Jenže Fakultní nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana Prešov se proti rozsudku odvolala. Pavel tak stále čeká na druhý rozsudek a doufá, že se ho někdy vůbec dočká.

sacred10 ( 4. března 2020 15:59 )

To si myslíš správně

bouda1920 ( 4. března 2020 10:41 )

Jak velmi české u nás,že! Asi čekají až zemře aby nemuselo dojít k platbě!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání