Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Spolužáci šikanovali chlapce kvůli fotkám na instagramu: Zastaly se ho statisíce lidí!

Autor: jžk - 
3. března 2020
21:27

Třináctiletý Brit Callum Manning si založil na Instagramu účet a na něm hodnotil knihy, které zrovna přečetl. Když nastoupil na novou školu ve městě South Shield na severu Anglie, začali se mu spolužáci za jeho koníček posmívat. Přidali ho do diskusní skupiny, aby si vlnu jejich zloby  mohl vychutnat opravdu zblízka. Jeho rozhořčená sestra sdílela příběh na Twitteru a chlapci se dostalo obrovské vlny solidarity a podpory. Za několik dní z něj byla hvězda sociálních sítí!

„Nemůžu uvěřit, jak můžou být děti kruté,“ napsala na svůj Twitter Callumova starší sestra Ellis. Chlapcova zábava se totiž nezdála jeho spolužákům z nové školy, kteří jej pomlouvali na skupinovém chatu. Dokonce Callumovi příspěvky zparodovali a následně ho ke konverzaci přizvali, aby si mohl přečíst, co si o něm a jeho intelektuálním koníčku myslí.

„Normálně tolik nebrečím, ale tentokrát jsem se neudržel,“ řekl školák pro PA Media. Jeho máma dodala, že byl její syn z nepěkných slov jiných dětí velmi zdrcen. Ty ho popisovaly jako „tragéda“, jenom proto, že rád četl. I když Callum mohl zprávy vidět, nemohl na ně kvůli blokaci ze strany spolužáků odpovědět.

Kdo se směje naposled..

Zveřejněný status způsobil doslova lavinovou reakci, kdy se na stranu chlapce začali stavit lidé z celého světa. Ti mu projevovali podporu veřejně i do zpráv, dokonce mu napsalo několik slavných spisovatelů , například Matt Haig, který Calovi poslal několik svých knih. I další spisovatelé a knihkupectví nabízí školákovi spolupráce. Callum měl před kyberšikanou 39 sledovatelů, dnes díky jeho příběhu sleduje účet cals_book_account přes 331 tisíc uživatelů a číslo stále narůstá.

Příspěvek Callumovy sestry, který všechno odstartoval

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 

So I've seen good reviews on this book and my mam read it. Well she says she has.

Příspěvek sdílený cal :-) 📚📚 (@cals_book_account),

klapky_na_ocich ( 4. března 2020 05:32 )

Parchanti řezat do denně preventivně !

zapletalikovi ( 4. března 2020 00:43 )

Protože toho možná bylo na něj moc. Určitě nezůstalo jen u "tragéda", to mi věřte.
Když si můj syn přidal do čtenářského deníku knihu Bella a Sebastian kluci se mu vysmáli, že je ***, protože čte holčičí knížky.
Nelítal, nedělal bordel, ale seděl a četl si. A už byl jiný.

bre-burda ( 3. března 2020 23:03 )

Já tomu nerozumím. To někoho rozhodí, že pár blbečků někam něco negativního napíše? Proč to tak žere?

Zobrazit celou diskusi