Dcera skandalistky Ireny Obermannové (57), která se proslavila jak svým literárním umem, tak i údajným milostným románkem s exprezidentem Václavem Havlem (†75), se stala na Valentýna letošního roku maminkou. Berenika samotná má přitom 15. února narozeniny, takže její prvorozené dítko, které počala se svým partnerem Kryštofem Kubínem, přišlo na svět ve skutečně povedené datum.

Na sociálních sítích pak Berenika Kohoutová prostřednictvím takzvaného Q&A („questions and answers“, což česky znamená „otázky a odpovědi“) přijímala nejenom četné gratulace, ale i reagovala na dotazy ohledně svého porodu. Mimo jiné se vyjádřila i na poměrně dosti kontroverzní téma, a to jaký má názor na zpracování a následné konzumování placenty. 

Ty se totiž zásadně liší. Mnozí se domnívají, že není přirozené konzumovat vlastní mateřské lůžko, tedy orgán, co vzniká v ženském těle a který vyživuje miminko. Neexistují totiž žádné vědecky podložené důkazy o prospěšnosti konzumace placenty, a argument, že i zvířata poté, co dají život svého potomkovi, ho pozřou, není namístě. Údajně se tím pouze snaží „zamést stopy“ před možnými predátory, kteří by mohli vycítit krev.

Existuje však celá řada žen, které věří, že jde o prakticky zázračný všelék pomáhající k zavinování, tedy regeneraci dělohy, působící proti poporodním depresím a tak dále.

Není tedy divu, že příznivce hvězdy seriálu Modrý kód zajímalo, jak se k celé problematice staví právě ona. Dá se říct, že Berenika, mladá žena, která se kontroverze rozhodně nebojí a nestydí se na svém instagramu ukázat fotky, na nichž si například hoví na toaletě, anebo leží nahá v posteli obklopená erotickými pomůckami, nezklamala. „Mám zpracováno. Kapsle poctivě zobu a myslím, že díky nim jsem tři dny po porodu byla fyzicky úplně v cajku. A pak mám tinktury,“ vysvětlila ve svých instastories, čímž dala jasně najevo, že patří do skupiny žen, které své porodní lůžko klidně pozřou.

Následovala tak snad příkladu další hvězdy Modrého kódu, tedy půvabné herečky Evy Burešové (26), která si po porodu synka Nathana (necelé tři roky) nechala z placenty udělat rovnou koktejl?

VIDEO: Berenika Kohoutová: Mám komplexy, a když přiberu tři kila, jsem děsně nespokojená.

Video
Video se připravuje ...

Berenika Kohoutová: Mám komplexy, a když přiberu tři kila, jsem děsně nespokojená. Adam balažovič / BPŽ

Fotogalerie
44 fotografií