Ačkoliv Italové byli dosud u nás spíše vítáni, teď se na ně Češi začali dívat skrz prsty. Důvodem je fakt, že severní Itálie je rizikovou oblastí kvůli koronaviru. Na vlastní kůži již omezení pocítil i Domenico Martucci. „Po rezervaci v restauraci přišel za mnou majitel a omluvil se mi, že moje národnost může způsobit ostatním klientům paniku,“ odhalil na svém facebooku.

„Samozřejmě jsem nechtěl způsobit žádný problém a odešel jsem,“ vysvětloval hrabě, který už si asi skandálů užil dost v roce 2013, kdy poskytl azyl své bývalé přítelkyni Ivetě Bartošové, ovšem její partner Josef Rychtář (61) se jí okamžitě vydal »na pomoc«. Teď je Domenico ženatý a zřejmě i spokojený, ale hrozba koronaviru mu přece jen asi vrtá hlavou. 

Co si o celé situaci myslí? „Dejte si pozor, protože kvůli výrokům italské vlády dostala ekonomika obrovskou ránu a šla úplně dolů. Jako jediná vyvolala obrovskou paniku, i když z 60 milionů obyvatel je minimum nakažených,“ vysvětluje na sociální síti zpěvák a podnikatel.

„Je neadekvátní poměr mezi tím, co vláda způsobila ekonomice, a mezi procentem nemocných. Např. zrušený karneval v Benátkách, zavřené stadiony, zrušené zápasy většiny zápasů první ligy atd.,“ vyčítá Domenico své rodné zemi a upozorňuje i na situaci v Česku. „Doufám, že česká vláda neudělá stejnou chybu jako italská a zachová klid,“ dodal ohledně naší země, kde je v současnosti několik lidí nakažených koronavirem. Ostatně u nás se již první změny také odehrály – například světový pohár v biatlonu v Novém Městě na Moravě proběhne bez přítomnosti diváků. Rozhodla o tom Bezpečnostní rada státu.

VIDEO: Hrabě Bartošové (†48) Martucci o Andree Pomeje: Nabízím jí pomoc!

Video
Video se připravuje ...

Hrabě Bartošové (†48) Martucci o Andree Pomeje: Nabízím jí pomoc! David Turek, Jan Jedlička

Fotogalerie
49 fotografií