Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dvě noci že strávil s tělem zavražděné Petry? Na Marka si kvůli brutální vraždě došlápli ještě v nemocnici!

Autor: rn - 
3. března 2020
16:48

Bratislavan Marek (39) plánoval odjet za týden s manželkou, kosmetičkou Petrou (†37) na velkou cestu do Himálaje: namísto toho ji v bratislavském bytě údajně škrtil a ubodal dvaceti ranami. Jeho samotného pak našli s podřezanými zápěstími. V nemocnici ho pak čekala nemilá procedura.

Pár měl oblibu ve společném cestování, své fotografie z výprav často umisťoval na sociální sítě. Zdánlivě harmonický vztah se však podle všeho vyvinul ve skutečný horor.

Podle vyjádření mluvčího Krajského soudu v Bratislavě Pavla Adamčiaka pro TV Markíza měl Marek svoji manželku Petru minulé pondělí zavraždit 20 bodnými ranami. Kromě toho tělo zavražděné ženy neslo i stopy škrcení. 

Hororovou scénu v bytě v jednom z bytových domů bratislavské čtvrti Ružinov jako první spatřil Markův otec, který se ve středu chystal synovi popřát k narozeninám. Vedle dva dny mrtvé ženy nalezl svého potomka s podřezanými zápěstími a vzápětí přivolal policii i záchrannou službu.

Nemilá návštěva v nemocnici

Podle posledních informací právě do nemocnice, kam byl údajný pachatel převezen k ošetření, dorazila v neděli soudkyně Okresního soudu v Bratislavě s prokurátorem, aby rozhodla o uvalení vazby. Podle serveru Plus Jeden Deň vazbu schválila.

Jde o takzvanou preventivní vazbu, jejímž účelem je, aby pachatel nemohl pokračovat v trestné činnosti. Dalším důvodem byla možnost, že by se na svobodě mohl vyhýbat trestnímu stíhání. Jedná se tedy zároveň o tzv. vazbu útěkovou. Jak uvedla Pluska, proti tomuto postupu obviněný muž stížnost nepodal, a rozhodnutí je tedy pravomocné.

Protože je Marek obviněn ze zvlášť závažného zločinu vraždy, může dostat trest až 25 let vězení, případně i doživotí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání