Šestnáctiletí bratři Ian a Barley Lightfootovi dostávají od své matky nezvyklý dárek, něco, co kdysi patřilo jejich zesnulému otci. A právě to odstartuje jejich nevídanou výpravu. Příběh je nikoli jen o napínavém putování, ale i o cestě sám k sobě a vztazích nejen mezi lidmi.

Na dobrodružné tažení dvojice elfských teenagerů mohou milovníci animované podívané plné napětí zajít do kin od 5. března, tedy ode dne jeho české premiéry. Hlavní hrdinové příběhu – Ian (Tom Holland) a Barley (Chris Pratt) – na diváky promlouvají hlasem Jana Ciny a Michala Holána v režii Alice Nellis a Adély Kubačákové.

„Tyhle filmy jsou skvěle zahrané. Animovaná postava je podle mě nejlepší herec na světě,“ řekl Cina TV Blesk a dodal: „Zároveň ten hlas je skvělý, takže my se snažíme se přiblížit tomu originálu a to hledání je vždy zajímavé.“ Jak Cina, tak Holán si podle svých slov natáčení moc užili.

Režisér a scenárista snímku Frčíme Dan Scanlon se do dějin animované tvorby zapsal již svou Univerzitou pro příšerky z roku 2013. Snímek byl nominován na cenu BAFTA (Filmová cena Britské akademie) za nejlepší animovaný film.