Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Muž převážel z Brna chřestýše: Had ho uštknul!

Chřestýš
Chřestýš  (Autor: Reprofoto Youtube, Profimedia, Twitter)
Autor: ČTK - 
28. února 2020
18:30

V Rakousku uštknul chřestýš seniora, který plaza převážel z Česka do Chorvatska. Muž nyní leží ve vážném stavu v nemocnici, napsal dnes list Kronen Zeitung. Deník uvádí, že transport jedovatého hada byl nelegální, neboť nebyl nahlášen rakouským úřadům.

Incident se stal 19. února, rakouská média o něm ale informovala až dnes, kdy získala potvrzení policie. Uštknutý muž, kterému je 69 let, převážel chřestýše pro svého známého. Hada si převzal v Brně a při cestě do Záhřebu se s ním na noc zastavil doma v Klosterneuburgu nedaleko Vídně.

S nebezpečným zvířetem ale manipuloval neopatrně, takže ho chřestýš uštknul. Seniorovi se podařilo hada zajistit a poté si zavolal pomoc. Muž nyní leží na jednotce intenzivní péče v jedné z vídeňských klinik.

Deník Heute uvedl, že za první den po otravě potřeboval pacient 16 dávek protijedu. Šest z nich muselo být dodáno ze Švýcarska. List rovněž poznamenal, že například jistý muž v Severní Americe potřeboval při léčení 50 dávek protijedu.

V Dolním Rakousku, kde se případ stal, je držení jedovatých hadů zakázáno, takže nenahlášený převoz chřestýše byl protiprávní, napsal Kronen Zeitung. Zvíře po události policie převezla do zoo ve Forchtensteinu na východě země, odkud ale bylo podle Heute později dopraveno do Chorvatska.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání