Jako první bude vařit životem těžce zkoušená Pavlína (53). Ta je momentálně bez práce a řeší svoje problémy – což je možná důvodem, proč zkazí všechno, na co přijde, a ani na dezert nedojde. „Je zdrclej,“ povzdechne si nad nepovedeným sacher dortem. „Tak se aspoň slepičky pomějou.“ Navíc její oblíbené barvy budou mít spolustolující brzo plné zuby a vlastně ani nepochopí, proč se Pavlína do soutěže přihlásila. Přestože Pavlína nejčastěji připravuje česká jídla, občas i experimentuje a zkouší nové recepty… a zkoušet bude i své hosty. Bude toho víc, co nedopadne zrovna na jedničku. Zábava bude hospodská a Pavlíniny hostitelské schopnosti všelijaké…

Druhá v pořadí předvede svůj kulinářský um mladá studentka Marie (21). Ta si chce dodělat maturitu, na první maturitní pokus totiž nepřišla. Své hosty si ani nepozve domů, jelikož nebydlí s rodiči, s nimiž nevychází, ale s prarodiči - a ti si kamery v domě nepřejí. Vařit bude tedy u kamarádky, která jí pomáhala i vymýšlet moderní menu. Dokáže ho ale Marie bezchybně připravit? Ukáže se jako totiž zmatkářka a například vařit líčka bez líček. „Tataráka jsem v životě nedělala,“ přizná u stolu otevřeně. „Z celýho toho menu jsme dělala jenom dýňovou polívku.“ A jak se její hosté budou tvářit na zábavu, která bude „kvíkací“? Hosté se totiž promění v prasátka…

Třetí v pořadí se představí Radka (41), v současné době na mateřské dovolené. Jejím největším koníčkem jsou koně, které miluje už od dětství. A to hostům neunikne. Radčina vášeň pro koně jim bude připadat přehnaná. Jenomže Radka koně fakt miluje a jsou její život, a doma je má všude vystavené. Menu si nachystá náročné a potrápí ji i otevření šampaňského. Hostům zase bude vrtat hlavou, proč svíčková není z pravé svíčkové. „Nesehnala jsem, takže je to zadní…“ vysvětlí blonďatá trojnásobná maminka. A bude toho mnohem víc. Jako by někdo, kdo už odvařil, začínal nepříjemně taktizovat: Sympatická Marie se promění v pořádnou kritičku.

Ve čtvrtek předvede, co u plotny dovede, jediný muž skupiny, Honza (26). Celý týden své soupeřky upozorňuje, že doma moc nevaří, v kuchyni ovšem překvapí. Vyvstanou tedy otázky – jak to? Byla to taktika? Nebo jak to bylo z Honzovy strany myšleno? Honza dámy přivítá v moderním bytě a připraví jim moderní menu, které však budou kritizovat. Honza totiž nedodrží, co v menu slibuje, a občas mu tam něco chybí… Zachrání večer Honzův šarm a zábava? „I když všechno bylo krásně podaný, něco tam chybělo,“ prohlásí o jeho kulinářském umění Jana.

Páteční vaření si vezme na starost Jana (56). Ta celý život pracovala jako barmanka, nyní je doma a stará se o maminku. Jakožto zkušená hostitelka vsadí na komplikované menu, a její hosté budou nejvíce zvědaví na císařský trhanec či hovězí po burgundsku – nebo spíše „po brumbunsku“. Jazyk se jí zamotá a všechny tímto přeřekem pobaví. Obsluhovat hosty nebude pro Janu nic těžkého, vždyť to celý život dělala. Dojde však na poměrně překvapivé přiznání, že maso si už koupila předpřipravené – nezhatí jí to šanci na výhru? Anebo je potěší domácí zelí, poctivě našlapané? „Na masu bylo znát, že má předpřípravu,“ rýpne si třeba Radka. A co ostatní? Přišli za dobrou náladou, nebo jsou tu jen pro výhru? Sledujte, jak to tentokrát dopadne!

VIDEO: Předpřipravené maso v pořadu Prostřeno!: Poznají to hosté?

Video
Video se připravuje ...

Předpřipravené maso v pořadu Prostřeno!: Poznají to hosté? 

Fotogalerie
13 fotografií