Vyberte si recept:  polévka    obalované žampiony   omáčka   plněné žampiony   žampiony na pánev    grilované žampiony

Obalované žampiony

Smažené obalované žampiony patří spolu se sýrem v trojobalu k populárním českým bezmasým jídlům, jenže olejem nasáklá strouhanka není zrovna zdravá. Přesto si tenhle pokrm nemusíte odpírat. Vyzkoušejte recept na žampiony pečené v troubě a jinak už je připravovat nebudete.

Recept na obalované žampiony a spoustu praktických tipů najdete ve článku níže:

Žampionový krém

Milujete husté domácí krémové polévky? Zasytí, zahřejí a jejich příprava nezabere příliš času. Obvykle se po nich jen zapráší. Ta ze žampionů má bohatou ale zároveň jemnou houbovou chuť, kterou ještě můžete pozvednout kokosovým mlékem.  

Recept na žampionový krém a spoustu praktických tipů najdete ve článku níže:

Žampionová omáčka

Žampiony mají jemnou, neutrální chuť a o to více se s nimi dá v kuchyni čarovat. Spojte je se zakysanou smetanou a připravte si z nich houbovou omáčku, která bude mít příjemnou lehce nakyslou chuť a skvěle se hodí k domácím knedlíkům.

Recept na žampionovou omáčku a spoustu praktických tipů najdete ve článku níže:

Žampiony na pánvi

Velkou výhodou žampionů je, že nepotřebují dlouhou tepelnou úpravu a stačí je rychle orestovat na pánvi. Ochutnejte tyto 3 rychlé recepty z pánve, které jsou perfektní pro situace, kdy nemáte na vaření moc času.

Recepty na žampiony na pánvi a spoustu praktických tipů najdete ve článku níže:

Grilované žampiony

Milujete houby, steaky a grilování? Můžete to spojit! Pro přípravu na grilu se totiž skvěle hodí velké klobouky žampionu s názvem portobello. Příprava je snadná, poměrně rychlá a výsledek chutná božský. Vyzkoušejte náš recept a uvidíte, že žádné grilování už se bez tohoto žampionu neobejde.

Recept na grilované žampiony a spoustu praktických tipů najdete ve článku níže:

Plněné žampiony

Jednoduché, rychlé, a navíc vynikající. Žampiony plněné mletým masem můžete připravit v troubě a dát si je třeba k obědu, stejně tak skvělé ale budou na grilu. Zkuste touto dobrotou  překvapit přátele při večerním grilování. 

Recept na plněné žampiony a spoustu praktických tipů najdete ve článku níže: