Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Děsivý život vyhladovělé fenky mezi výkaly: Vždyť je veselá, tvrdili majitelé strážníkům

Autor: mat - 
28. února 2020
12:07

Otřesný pohled na zanedbaný kotec a silně podvyživenou fenku zlatého retrívra se naskytl brněnským strážníkům, kteří se vypravili do městské části Řečkovice prověřit podezření na týrání zvířat. Realita zjištěná na místě byla jen pro otrlé.

Už na první pohled působil nešťastný pejsek notně zanedbaně. „Psovi zřetelně vystupovala žebra, byl špinavý od bláta, kulhal a při chůzi se dokonce i svalil na zem. V prostoru, který měl vymezený pro svůj pohyb, nebyla ani miska s krmivem, ani nádoba s vodou,“ popsal očividné utrpění nejlepšího přítele člověka mluvčí městské policie Jakub Ghanem.

Strážníci našli pouze převržený kbelík, jenže podle svědka ležel na zemi ve stejné poloze už týden. Na místo vyrazila i hlídka psovodů městské policie. „Potvrdila, že je zvíře ve špatném stavu a bude potřebovat veterinární péči,“ dodal mluvčí.

Video  Strážníci v Brně zachraňovali vyhublého pejska.  - Městská policie Brno
Video se připravuje ...

Strážníkům se nakonec podařilo vyhledat rodinu, které pes patří. Majitelé je ujišťovali, že fenku pravidelně venčí a krmí a že je pouze sešlá věkem. „Můžete nám ukázat, že jí dáváte pamlsky a že skutečně žere?“ zeptal se jeden z mužů zákona.

Prý je veselá

Majitelé vzápětí tvrdili, že ráno dostal 16 let starý pes nažrat, ale miska už je prázdná. „Ale ona je jakoby veselá,“ snažili se vymluvit, že zvíře je v pohodě. „To si nemyslim. Pokud má ten věk, tak podle očí je jako před smrtí,“ povzdechl si strážník s dovětkem, že zvíře je jen na třetině své skutečné váhy.

Po vstupu na pozemek a prohlídce boudy se objevila záplava bláta a psích výkalů. Na místo tak dorazila státní policie kvůli podezření z týrání, fenka putovala k veterináři. Po podání infuzí se její stav znatelně zlepšil, podle lékaře odezněl i silný třes způsobený pravděpodobně zesláblostí.

verka1 ( 29. února 2020 07:47 )

Kdy zavřou tuto zrudu co tyrala psa? Máte udělat registr tyratelu s fotografiemi abychom všichni viděli o koho se jedná.

akko ( 29. února 2020 07:20 )

Takove idioty by meli trestat stejne,jako kdyby tyrali cloveka...bez rozdilu...

Zobrazit celou diskusi