Lidé na něj rozhodně nezapomněli. Většina svíček hořela, na kamenné desce přibyly i drobné dárky – několik andělíčků a malovaný oblý kámen se symbolem temnoty a světla jin a jang a pomyslnou zářící hvězdou. Jiří Pomeje má malý nenápadný hrob, který je skrytý v řadě jiných hrobů ve staré části hřbitova.

Nejvíc prý Pomeje chybí šestileté dceři Aničce, kterou měl s manželkou Andreou (31). Přestože ho dýdžejka opustila už v dubnu 2018 a šest měsíců před jeho smrtí jej vyměnila za svalovce Petra Plačka (38), dodnes se nedokázala s manželovým odchodem tak úplně vyrovnat.

Rakovinu hrtanu Jiřímu objevili v dubnu 2017. Pomeje podstoupil 33 ozařování, která mu sežehla hrdlo. Jakmile mu ale oznámili, že je potřeba podstoupit operaci hrtanu, při které by přišel o hlas, vzepřel se a rozhodl se agresivní nádor vyhladovět. Dlouhých 42 dní přežíval jen na bylinkových čajích a zeleninové šťávě.

Zhubl přes 20 kilo a oslabený organismus to nevydržel. Herce odvezli s těžkým zápalem plic do nemocnice. Začátkem roku 2018 lékaři zjistili, že rakovina nezmizela, a on přece jen kývl na odstranění hrtanu. Bohužel příliš pozdě...

Po operaci přišel o hlas a svůj žal utápěl v alkoholu. Zákeřná nemoc se vrátila s ještě větší silou a začala se mu rozlézat po celém těle. Objevila se mu v pánvi, potom znovu v krku... Začátkem roku 2019 byl převezen do Nemocnice Na Pleši, kde svůj statečný boj 26. února prohrál.

VIDEO: Hurikán Dalibor Janda o Jiřím Pomeje (†54): Ta zpráva mě ranila...

Video
Video se připravuje ...

Hurikán Dalibor Janda o Jiřím Pomeje (†54): Ta zpráva mě ranila... Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Fotogalerie
158 fotografií