Kromě Moniky Kristlové měl za příběh neobvyklého setkání nesnášenlivého seniora s asijským chlapcem Na střeše na Českého lva našlápnuto mj. herec a filmař Jiří Mádl, a to za režii i scénář, dále pak Alois Švehlík za roli hlavní a Duy Anh Tran za postavu vedlejší. Nikdo z nich sošku nedostal.

Producentka měla silnou konkurenci: Václava Marhoula (válečné drama Nabarvené ptáče), Jiřího Konečného (tragikomedie Staříci), Petra Oukropce s Pavlem Strnadem (thriller Tiché doteky) a Marka Jeníčka (komedie Vlastníci). Zvítězil Marhoul.

Producentským debutem celovečerního filmu Moniky Kristlové bylo drama Tomáše Mašína z roku 2009 3 sezóny v pekle. Snímek získal sošku krále zvířat pro hlavního hrdinu v podání Kryštofa Hádka a za nejlepší kameru a zvuk. Kristlová, která se na něm podílela se dvěma kolegy, nominována nebyla.

Na svém kontě má Kristlová produkci komedie Karla Janáka 10 pravidel, jak sbalit holku a česko-rakouského dramatu Krycí jméno Holec, které natočil Franz Novotny. Ani jeden z těchto snímků nedostal příležitost zabojovat o Českého lva.