Z lupu ve vídeňském bytě na Landstrasse se zloděj radoval jen několik hodin. Neuvědomil si, že signál z mobilu lze pohodlně sledovat a díky spolupráci policejních sborů jen čekat, kde si prchající pachatel dá pauzu.

Čech nakonec zaparkoval na okraji Brna. „Signál ze sledovaného telefonu se zastavil u bytového domu v brněnském Komárově. Po několika minutách se podařilo najít šoféra a v kufru vozu zaměřený mobil a další předměty z krádeže,“ řekl policejní mluvčí David Chaloupka.

Podezřelý řidič odmítl „kápnout božskou“, i tak putoval do vazby. Rakušané už požádali o jeho vydání, podle všeho se budou zajímat i o jeho další „aktivity“ na svém území.

Společné centrum u hranic

„Významnou roli nejen v tomto případu hraje společné policejní centrum v Drasenhofenu u česko-rakouských hranic. Pokud například směřuje pachatel z Rakouska do Česka, může náš kolega na místě uplatnit potřebné informace pro druhou stranu, a to bez časové prodlevy. Totéž platí i v opačném případě,“ upozornil mluvčí.  

VIDEO: Čeští a rakouští policisté při kontrole aut v Mikulově

Video
Video se připravuje ...

Čeští a rakouští policisté dnes v Mikulově v rámci společné akce zkontrolovali desítky osobních a nákladních aut a autobusů. Zdeněk Matyáš