Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dcera ubila svou matku?! Jedenáctkrát ji sekla sekerou, pak ji uškrtila, tvrdí žalobce

Aktualizováno -
25. února 2020
11:48
Autor: ČTK, VaB, jp - 
25. února 2020
11:43

Soud v Pardubicích projednává případ z loňska, kdy měla dcera ubít svou matku sekerou. Jde o zvlášť závažný zločin vraždy! Do hlavy ji udeřila celkem jedenáctkrát, pak ji uškrtila provazem. 

Krajský soud v Pardubicích začal v úterý projednávat případ ženy, která vloni v červenci podle obžaloby ubila v rodinném domě na Orlickoústecku sekerou svou matku. Státní zástupce ji viní ze zvlášť závažného zločinu vraždy. Žena vypovídala dopoledne, odpoledne soudci vyslechnou znalce. 

Matku podle obžaloby ubila po hádce sekerou. Jedenáctkrát ji udeřila do hlavy a dvakrát ji sekla do rukou. Osmašedesátiletá žena po útoku žila, dcera si pak došla do dřevníku pro provaz a uškrtila ji, uvádí žaloba. 

Video  Údajná vražedkyně u soudu 
Video se připravuje ...

„Celé věci velmi lituji, ale už se to nedá vzít zpátky,“ uvedla žena již dříve v přípravném řízení. Doma se po činu mladá žena skrývala od pondělí do soboty, pak dva dny cestovala, než ji zadržela policie. Vraždu nahlásil její bratr, který do rodinného domu přijel za matkou na návštěvu. 

Matka jí prý nadávala

U soudu si obžalovaná zakrývala obličej dlouhými vlasy, hlavu měla skloněnou. Od loňského činu, kdy jí bylo 27 let, viditelně
zhubla. „Kdybych na sebe nechala řvát, mohlo to dopadnout jinak,“ řekla v úterý u soudu.

Matka dceři podle její výpovědi často nadávala, argumenty nepřijímala. Mladá žena uvedla, že buď mlčela, případně odvedla pozornost k jinému tématu. Čin, který se stal, nechtěla dnes popisovat. Soud proto pouštěl její výpověď z videozáznamu policejní rekonstrukce.

Trpí sociální fobií

Rodiče obžalované ženy se rozvedli v roce 2011, se dvěma sourozenci se vídala málo. Matka podle ní chtěla, aby studovala vysokou školu. Jenže už na gymnáziu se u ní objevila sociální fobie, proto byla nerada mezi lidmi. Na vysoké škole zemědělské v Praze studovala asi dva roky, pak odešla.

Matka podle ní těžce nesla, že nestuduje, sama měla vysokou školu. Odvedla ji proto k psycholožce, sezení dceři nepomohla a její fobie se nezlepšila. „Potom už na mě nenaléhala, brala to, myslím, jako moje selhání,“ uvedla obžalovaná. 

Dívka studovala ještě jinou školu – vyšší odbornou, potom pracovala například v supermarketu, o práci ale přišla. Loni v červenci již byla nezaměstnaná a měla dluhy z půjček minimálně 250.000 korun, které nesplácela.

„Matka si představovala můj život jinak, chtěla, abych měla práci, rodinu. Zároveň chtěla, abych byla doma. Byla jsem z toho zmatená. Žily jsme den po dni,“ řekla mladá žena. 

taktone ( 26. února 2020 22:48 )

moje matka se taky chová jako *** a hajzl sobecká a má ráda jenom sebe

taktone ( 26. února 2020 22:47 )

já se nedivím

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání