Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Houslistku Šuranskou (†41) zabila rakovina: Dřela i poslední dny před smrtí! Poslední přání se vyplní

Autor: lc, ČTK - 
25. února 2020
09:49

Hudebník Marian Friedl (40) dokončí album, které plánovali s houslistkou a zpěvačkou Jitkou Šuranskou (†41), ještě než loni v říjnu podlehla těžké nemoci. Deska se bude jmenovat 11 podob lásky. Nové album mělo muzikantce pomoci překonat těžký úkol, před nímž stála…

„Lásku jsme prožívali, hodně o ní zpívali i společně promýšleli. Opustila nás náhle, zanechala po sobě hlubokou díru v našich srdcích,“ vzpomíná na svou kolegyni Jitku Šuranskou uznávaný multiinstrumentalista Marian Friedl.

„Čím vážnější byl její stav, tím usilovněji jsem pracoval na přípravě nového alba, které jsme chtěli společně natočit v létě 2020. Moc jsem si přál, aby jí i tato vize pomohla překonat těžký úkol, před nímž stála. Bylo nám ale souzeno jinak…“ dodává muzikant.

Po smrti kolegyně chtěl práci na albu ukončit, nakonec se ale rozhodl pokračovat a desku natočit, i jako poctu a připomínku Šuranské. „Album jsem chtěl vzdát, ale jednoho rána jsem se vzbudil a měl jsem obrovskou touhu pokračovat. 11 podob lásky chci natočit společně s krásnými lidmi, kteří mě obklopují řadu let, na památku nádherného člověka. Bude obsahovat písně lidové i autorské, jejichž spojnicí bude láska,“ uzavírá Friedl. Projekt mohou finančně podpořit i fanoušci, informace jsou na webu 11podoblasky.cz.

zirioges ( 23. srpna 2022 18:29 )

Jitka zanechala odkaz všem ženám!

Ocicko ( 25. února 2020 21:35 )

Měl jsem tu čest být na jejím koncertě. Byla to krásná žena s vyjímečným hlasem, o hře na houslích ani nemluvě. Škoda takových nadaných lidí.

Zobrazit celou diskusi