„V úterý odpoledne byl policisty obvodního oddělení Mariánské Hory hledaný zadržen. Ukrýval se v jednom z bytů v Ostravě – Přívoze,“ uvedla mluvčí policie Eva Michalíková a dodala: „Hledaného našli zastlaného pod gaučem. Po provedených procesních úkonech byl předán do Výchovného ústavu Janová.“

Neputoval tak zpátky do dětského domova, odkud opakovně utíkal.

Je nezletilý, žádné informace nebudou

Policie v Ostravě vyšetřuje v posledních týdnech několik případů napadení, kde je podezřelý zhruba třináctiletý útočník. Poslední útok se odehrál minulý týden. Mladý lupič přepadl ženu, pobodal ji na noze a sebral mobil.

Nedoběhl však daleko. „Podezřelou osobu hlídka zadržela bezprostředně po činu i díky pohotovému svědkovi, který projíždějící služební vozidlo zastavil,“ uvedla policistka Eva Michalíková. Napadená žena musela být ošetřena v nemocnici.

Policie jakkoli konkrétnější nechce být. „Vzhledem k tomu, že pachatelem je nezletilá osoba, nejsme oprávněni se k této události více vyjadřovat,“ dodala Michalíková.

Útočil už třikrát?

Na konci ledna na tramvajové zastávce napadl spolu s komplicem, kterému je pouhých sedm let, školáka. Toho zbili a sebrali mu mobil.

Uběhlo pár dnů a mladý gauner zaútočil znova. Na začátku února praštil do obličeje Yvetu M. (55) a násilím jí vyrval z uší náušnice! „Skočil na mě maskovaný kapucí, v očích měl děsivý výraz. Jen lítaly sprosté nadávky a začal mě mlátit. Najednou mi rval z uší náušnice. Byla to hrozivá bolest. Nedařilo se mu sundat pojistku, tak mi je jednoduše vyrval ven z uší,“ popsala Blesk.cz napadená žena.

Útok s nožem z minulého týdne je tedy patrně už třetí známý případ v pořadí a s každým dalším klukova agresivita stoupá.

VIDEO: Yvetu M. (55) z Ostravy přepadl malý gauner (13) a strhl jí náušnice z uší.

Video
Video se připravuje ...

Yvetu M. (55) z Ostravy přepadl malý gauner (13) a strhl jí náušnice z uší. PČR a Karel Janeček