Nejprve mu zemřela teprve roční sestra, pak při nehodě zahynul Tomáši Klusovi táta. Obojí se navíc odehrálo v prvních deseti letech jeho života. Nemluví se o tom snadno, a tak se Tomáš Klus na toto téma otevírá postupně a zřídka. Přesto jsou ale chvíle, kdy větami o smrti táty a sestry uleví vlastní bolesti či se snaží nabídnout pomoc lidem s podobným osudem.

Hledání pravdy, a tudíž Boha je pro mě tématem již od osmi let,“ svěřil Tomáš Klus webu casprezeny.sk s odkazem na smutné události, kterými musel projít.

Smrt sestry a otce totiž zpěváka donutila položit si otázku, kam vlastně šli a co tam s nimi bude. „Pro děti je snazší vyrovnat se s nějakou situací, protože se až tak moc nezabývají sebou jako situací samotnou. Vztah s Bohem jsem si vytvořil už v dětství a v duchu jsem se na něj obracel,“ dovysvětlil zpěvák, jak dokázal tvrdou zkoušku osudu zvládnout.

Součástí každého dne se pak pro Tomáše Kluse stalo ranní a večerní poděkování za dalších čtyřiadvacet hodin na světě. Písničkář ale zároveň nemá problém přiznat, že ze své duchovní cesty na sklonku puberty sešel a znovu ji objevil, až když začal profesionálně zpívat.

VIDEO: Vzkaz Tomáše Kluse ženám: Všechny jste bohyně!

Video
Video se připravuje ...

Vzkaz Tomáše Kluse ženám: Všechny jste bohyně! Marie Šilhová/BPŽ

Fotogalerie
50 fotografií