Dělníci opraví nejen silnici a chodníky, vymění také obrubníky, vytvoří parkovací pruhy a autobusové zastávky. Vysazena bude zeleň a vybudováno veřejné osvětlení. Opraveno bude odvodnění silnice. TSK vybuduje novou kanalizaci, inženýrské sítě, vodovod a horkovod.

Autobusy MHD číslo 133, 908 a 909 budou úsek objíždět ulicemi K Červenému dvoru, U nákladového nádraží, kde budou dočasně zastávky Červený dvůr a Mezi Hřbitovy, a dále ulicí Jana Želivského, kam bude přemístěna zastávka Basilejské náměstí. Školní autobus číslo 267 pojede od zastávky Vackov Malešickou a K Červenému dvoru, ulicí U nákladového nádraží do Jana Želivského a dále po své trase.

Řidiči budou muset uzavřený úsek objíždět. Osobní auta a nákladní vozy do 35 tun pojedou mezi Prahou 10 a 3 z Malešické ulicí K Červenému dvoru, dále do ulice U nákladového nádraží a přes Jana Želivského na Basilejské náměstí. Stejnou trasou pojedou i v opačném směru. Nákladní auta nad 35 tun pojedou z Malešické do Dřevčické, Černokostelecké a Vinohradské přes Jana Želivského a dále na Basilejské náměstí.