Koprodukční drama Tiché doteky, které je prvním celovečerním hraným snímkem z dílny Michala Hogenauera, získalo nominaci na Českého lva coby nejlepší film v produkci Petra Oukropce a Pavla Strnada. Kromě nich a režiséra měla na šošku zaděláno Eliška Křenková za ztvárnění hlavní role. Čtvrtá nominace připadla zvukaři. Nikdo z nich neuspěl.

Dospívající Mia v podání Křenkové se v Tichých dotecích dostává do prostředí plného příkazů, zákazů, drilu a násilí a bojuje s tím, do jaké míry to ovlivní její život a osobnost.

Do světa filmu Michael Hogenauer, absolvent režie na FAMU, úspěšně vkročil již svým bakalářským dvacetiminutovým počinem Děti sledující noční vlaky z roku 2008, který byl promítán na festivalu Premiere Plans.

Jeho středometrážní absolventský snímek Tambylles, dokumentující úskalí začlenění mladého delikventa do „normální“ společnosti, měl premiéru v sekci Cinéfondation na festivalu v Cannes.

Hogenauer spoluzaložil filmovou edukační platformu Cinergy Prague. V letech 2017 až 2019 zastával post uměleckého ředitele Mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest.

Video
Video se připravuje ...

Film Tiché doteky: Křenková v zajetí sekty a vlastních citů Aerofilms

Fotogalerie
9 fotografií