Dvě osamělé květiny se v den smrti mladinké Terezky objevily jen pár metrů od místa, kam medička dopadla. Podle informací Blesk.cz se zřítila z okna kuchyňky ve 12. patře kolejí v Radimově ulici před šestou ráno v době, kdy na univerzitě probíhalo zkouškové období. Několik lidí se ji ještě snažilo za asistence operátorky oživit, ale marně. „Její zranění byla bohužel neslučitelná se životem,“ řekla tehdy Blesk.cz mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Okolnosti její smrti nejsou po třech týdnech dosud jasné. „Spisový materiál ještě není ukončen, čeká se na výsledky nařízené zdravotní pitvy,“ řekla Blesk.cz policejní mluvčí Lucie Drábková. „V současné době zatím nic nenasvědčuje tomu, že by se na smrti dívky podílela další osoba,“ dodala. Vzala si Tereza život sama, nebo šlo o nešťastnou náhodu?

Pátrání na vlastní pěst

Květiny už na místě nejsou, na vstupních dveřích kolejí se ale nedávno objevila dívčina fotografie s výzvou, kterou tam podle Drábkové vyvěsila maminka zemřelé Terezy. „Žádáme o poskytnutí informací ohledně pádu osoby z okna ze dne 30. 1. 2020, ke kterému došlo v ranních hodinách,“ stojí v ní s tím, že pokud dívku na fotografii někdo viděl ve večerních či nočních hodinách, má se ozvat na přiložené telefonní číslo. Jde zřejmě o spojení na policistu, jenž má případ Terezy v Praze 6 na starosti.

Zarmoucená rodina, její maminka a další příbuzní i známí se s nadanou dívkou naposledy rozloučili 10. února v rodném Pelhřimově.

Fotogalerie
40 fotografií